Prezes Opublikowano 10 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2006 Jak temat wskazuje przyszedł już czas na ich wymianę - robię to pierwszy raz w mojej megi. Pytanie - jakie polecacie - oczekuję fachowych opinii a nie zasłyszanych. Ma może ktoś własne doświadczenie w tej sprawie Polecają mi kayaba :) i tu podział : - olejowe - polecane - gazowe (tzn olejowo -gazowe) - podobno zęby można potem wybić ;-) - podobno strasznie twarde a wiadomo megi to nie dresiarski golf ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lewy Opublikowano 10 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2006 JA miesiąc temu założyłem olejore KYB. Całkiem zwyczaje. Twarde nie są. Wcześniej miałem jakieś gazowo-olejowe, ale nie wiem jakiej firmy. Na nierównościach zachowywały się znacznie lepiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes Opublikowano 28 Listopada 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2006 Decyzja podjęta - zaopatrzę swoje autko w keyaby olejowe i potem mogę pisać o swoich odczuciach. Udało mi się znaleźć za dość dobrą cenę bo 125 zł. ;-) Oczywiście przy okazji wymiana łożysk oporowych amortyzatora i kilku elementów gumowych jak tuleje wahacza i stablizatora ;-) Niestety POLSKIE DROGI robią swoje :cry: :evil: :evil: :evil: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lewy Opublikowano 28 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2006 125zł to za sztukę czy za komplet? Ja za komplet zapłaciłem 140zł i myślałem, że to niezłe okazja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes Opublikowano 28 Listopada 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2006 Oby napewno mówimy o nówkach a nie śmiganych ;-) :shock: Za KAYABy - tyle dałeś? - niemożliwe :shock: :shock: Jak tyle daleś to MEGA okazja Na Allegro stoją po 115 + wysyłaka http://www.allegro.pl/item143874486_amorty...e_na_przod.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lewy Opublikowano 28 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2006 Oczywiście że nowe. Nie kupiłbym używanych amortyzatorów. Odkupiłem je od gościa, który kupił je do MC2000. Tam jednak są inne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes Opublikowano 29 Listopada 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2006 No to sprawa jasna (odkupiłem) dlczego taniej sprzedał ;-) Przyznam uczciwie, że trafiłeś MEGA OKAZJĘ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pil Opublikowano 9 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2006 Ja też na dniach mam zamiar wymienić amory. Skusiłem się na amorki Sachs. Słuszałem że są niezłe. Z ciekawości zapytałem o cenę amorów w ASO. 330 za sztukę!!! No "lekka" przesada, ale to nic w porównaniu z ceną końcówek drążka kierowniczego - ponad 250 za szt. Po takiej odpowiedzi byłem w stanie wydusić z siebie tylko acha. I nie wiem czy czasami ktoś po drugiej stronie kabla się nie pomylił Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes Opublikowano 14 Grudnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2006 Zmienione razem z łożyskami i jak narazie jeździ się git. Cisza i nic nie stuka na dziurach ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzychu Opublikowano 14 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2006 A możesz napisać ile Cię to dokładnie wyniosło? Co wymieniałeś, ile za części i robociznę. Bo mi puka z przodu zawieszenie już dosyć mocno i nie wiem ile musze na ten cel odłożyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes Opublikowano 14 Grudnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2006 Pewnie, że mogę ;-) 1. amortyzaory KAYABA (ostatecznie udało się za 117za sztukę) x 2szt. 2. łożysko amortyzatora 23,75 zł. szt. x 2szt. 3. tuleja wahacza 17,10 zł. szt. x 4 szt. 4. tuleja stabilizatora 7,60 zł. szt. x 2 szt. 5. drążek kierowniczy osiowy - długi kontrowany 43 zł. 6. poduszka pod silnik przednia (urywa się ) 66 zł 7. poduszka od strony skrzyni biegów 57 zł 8. pasek wieloklinowy (5-ciorowkowy) 30,40 zł 9. pasek klinowy ten krótki nie znam ceny - miałem zapas. Z malowaniem błotnika (wada fabryczna (odłaziła warstwa perlista lakieru) - niestety autko już po gwarancji perforacji itp. ) i całą konserwacją podwozia (lakier i środek do konserwacji gościa, który mi to robił) - robocizna za malowanie, konserwację i wymianę powyższego jak dla mnie po znajomości 350 zł - dużo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi