Skocz do zawartości

Sklep z częściami do Renault - sprawdź iParts.pl

Brak świateł stopu.

Rekomendowane odpowiedzi

[[Template forums/front/topics/postContainer is throwing an error. This theme may be out of date. Run the support tool in the AdminCP to restore the default theme.]]

Dzięki za pomoc. Wyłącznik przy pedale hamulca jest raczej dobry. Sprawdzałem go omomierzem. Ma trzy końcówki, jedno wejście i dwa wyjścia. Na jednym wyjściu jest przejście prądu przy nie wciśniętym pedale, a nie ma przejścia gdy zaczyna się wciskać pedał. A na drugim wyjściu - odwrotnie. Nie ma przejścia prądu przy nie wciśniętym pedale, a gdy zaczynam naciskać pedał - jest przejście prądu.

Wydaje mi się, że nawalił przekaźnik świateł stopu, ale nie wiem w którym miejscu on jest zamontowany w samochodzie. Jeśli ktoś mógłby mi podpowiedzieć gdzie się znajduje byłbym wdzięczny. Scenic 2001 1.9 DCI

[ Dodano: 2009-06-14, 22:07 ]

A jednak kolega boro47 miał racje.

Przepalił się styki przełącznika przy pedale hamulca.

Sprawdzałem przełącznik miernikiem po zdjęciu kostki z kablami, pokazywał mi przejście po wciśnięciu pedału hamulca i to mnie zmyliło bo przepalone styki prądu to już nie przepuszczały. Wymiana wyłącznika to tak jak kolega napisał 26zł za nowy przełącznik i parę minut wymiany.

Dzięki za pomoc przy rozwiązaniu mojego problemu.

• 3 tygodnie później...
  • 3 tygodnie później...