Lukas.s Opublikowano 18 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2009 Witam! Ostatnio przy okazji pucowania furki odkryłem spore ilości asfaltu, smoły, gumy, coś w z tego rodzaju i strasznie ciężko to usunąć. Macie jakieś sprawdzone środki do czyszczenia tego ustrojstwa? :-? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mir Opublikowano 18 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2009 Rozcieńczalnik ekstrakcyjny powinien dać rade. Nawilż szmatkę i zacznij od mało widocznych miejsc, aby zobaczyć czy się nie dzieje coś z lakierem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomik Opublikowano 18 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2009 Bezpieczniejsza będzie zwykła benzynka :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lewy Opublikowano 18 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2009 Jedno i drugie jest skuteczne i bezpieczne dla lakieru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 18 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2009 Zgadza się, ale na asfalt najlepsze jest masło lub olej roślinny. Troszkę nałożyć na plamkę, poczekać parę minut, potem zetrzeć szmatką, a następnie szmatką nasączoną benzyną ekstrakcyjną, żeby odtłuścić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukas.s Opublikowano 18 Czerwca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2009 Jutro z rana będę testował :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ferus Opublikowano 18 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2009 Mi zeszło mleczkiem PRESTONE. A mam białe autko to wszystko widać :-P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chrzan49 Opublikowano 18 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2009 Terpentyna działa bez zarzutu.Potem zmyć ekstrakcyjną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vivaldi Opublikowano 18 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2009 proponuje Plastmal, przy okazji przeleć całe auto a się zdziwisz ;-) , stosuje od lat tak co 4-5 myć auta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rxe.Megane Opublikowano 19 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2009 Bezpieczniejsza będzie zwykła benzynka :) też tym zmywałem :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukas.s Opublikowano 19 Czerwca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2009 przejechałem masełkiem i już lepiej wygląda :) przynajmniej te większe kawałki zniknęły, z małą drobnicą to chyba pół dnia mi zejdzie :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kolek Opublikowano 19 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2009 albo zmywaczem antysylikonowym mozna myć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mir Opublikowano 22 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2009 Rozcieńczalnik ekstrakcyjny to nowa nazwa benzyny ekstrakcyjnej. Zmienili tylko nazwę. :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
K1LL3R Opublikowano 22 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2009 ja usuwałem jakimś specyfikiem zakupionym w Auchanie i powiem że wszystko ładnie zeszło ... jutro podam jak się to "cudo" nazywa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobo Opublikowano 7 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2011 (edytowane) Witam. Mam szybką prośbę. Wjechałem na twardy, ale świeżo położony asfalt. Całe drzwi w czarnych kropach i kropach!!, Progi czarne. Praktycznie do klamek trzeba umyć całe auto. Jakie macie doświadczenia z tak dużą skalą czarnych kropek. Masło-, benzyna, roz. ftalenowy, specyfik Auto Landu "Anty smoła" ????? Czy mogę czekać dojutra, czy na wariata dziś czyścić??? Jak z plastikami??? Tytmi czarnymi. Pozdrawiam Proszę o jakieś rady. Jarek Edytowane 7 Lipca 2011 przez bobo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi