Mil3k6 Opublikowano 22 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2009 Drżące lusterko wewnętrzne. Czy ma ktoś na to jakiś sposób ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sartek Opublikowano 22 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2009 Sposobu na to nie mam, mam za to ten sam problem. Raz próbowałem załatwić to w ASO. Panowie najpierw powiedzieli, że zdejmą lusterko i wkleją je na nowo, po czym stwierdzili, że w ogóle nie zdjęli lusterka, bo się bali, że szyba pęknie... Bez komentarza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PatrykGDA Opublikowano 22 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2009 Tez mam ten problem. Ale to tylko przy prędkościach ok 90km/h. Jak trzeba przy tych prędkościach użyć lustra to uzywam bocznych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motolukasz Opublikowano 13 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2009 Mi czasami odpada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Erbit Opublikowano 15 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2009 Dziś rozebrałem takie "drżące lusterko". W moim przypadku drżenie lusterka spowodowane było tym, że nie trzymało się ono poprawnie w uchwycie - jakby zsunęło się z uchwytu przyklejonego do szyby. Demontaż obudowy jest banalny. Obudowa uchwytu składa się z 2 elementów - włożyłem między nie płaski śrubokręt, rozchyliłem uwalniając poszczególne plastikowe zaczepy. Najpierw należy zdjąć "górną" część osłony przesuwając ją w górę (osłona przewodów jest teleskopowa - można ją wcześniej przesunąć w dół jakby wciskając w górną część osłony uchwytu lusterka) a następnie uwalniając plastikowe zaczepy dolnej części obudowy zdjąłem ją przesuwając ją w dół. Jak wcześniej wspomniałem u mnie drżenie spowodowane było tym, że lusterko wysunęło się z uchwytu. Po poprawnym założeniu lusterka montaż osłon w odwrotnej kolejności i po sprawie. Może jeszcze jedna uwaga: składając obudowę starajcie się umieścić wszystkie wtyczki w dolnej części obudowy gdyż miałem problemy z zapięciem górnej części obudowy gdy wtyczki były pod nią. ... tylko przy prędkościach ok 90km/h. Problemy drgań przy jednej prędkości najczęściej spowodowane są złym wyważeniem kół. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi