marcinpoz Opublikowano 23 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2009 witam szukałem na forum ale nie znalazłem mam taki problem żeby złożyć tylnią kanapę w hb trzeba wcisnąć przycisk i powinna sie dać bez problemów złożyć oparcia kanapy , ale u mnie jest on wciśnięty tak ze nie idzie go w żaden sposób wyjąc - chyba powinna być tam sprężyna ale jak sie tam dostać ? narazie od strony bagażnika podważam ten ząbek i kładę oparcie kanapy czas sie tym zająć - pomożecie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes Opublikowano 24 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2009 marcinpoz, Spróbuj mocno docisnąć (stuknąć w miejscu zatrzasku) oparcie bo chyba o to ci chodzi. Kanapę ciągniesz od strony oparcia i powinna się ruszyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zaviaseq Opublikowano 25 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2009 pchaj oparcie w tył i ciągnij do siebie na zmianę. nie da się tego naprawić chyba że potargasz tapicerkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcinpoz Opublikowano 25 Czerwca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2009 To już wole chyba sie trochę pomęczyć i od bagażnika ten zacisk podważać ewentualnie w późniejszym czasie kupić tylne oparcie kanapy z dobrym zamknięciem .myślałem ze da sie to jakoś naprawić dzięki za odp .pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes Opublikowano 25 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2009 marcinpoz, Próbowałeś choć co radziłem :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcinpoz Opublikowano 26 Czerwca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2009 Próbowałem już wcześniej ten sposób i nic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mstrucz Opublikowano 8 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2011 Włączając się w temat. Mam Kombi I PhII w wersji VAN z kratą. Krata jest opuszczana (kładzie się) więc czasem z tego korzystam. No i potem jest problem z zamknięciem oparcia - trzeba mocno walnąć. No walnąłem tak, że przycisk na oparciu wpadł do środka, całe to plastikowe ustrojstwo wokół niego co do tapicerki jest przyczepione jest luźne - to znaczy wygina się z materiałem, nie wiem jak to dokładniej opisać. Nie bardzo mam jak teraz odpiąć oparcie, bo za nim krata - a kraty nie zdejmę bez złożenia oparcia - paradoks polskich samochodów z kratką. Pytanie - czy jeżeli delikatnie odetnę nożykiem ten plastik to dostanę się do mechanizmu? Czy w ogóle trzeba szukać nowego oparcia, czy to moje uszkodzenie to jakaś pierdoła typu przycisk spadł ze sprężyny. No jak teraz otworzyć oparcie? Dodano: 08 gru 2011 - 11:30 A jeszcze pytanie, czy siedzenia tylne w HB i kombi sa takie same (tak wyglądają)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fred Opublikowano 8 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2011 Te plastikowe nakładki są rozbieralne, mocowane są do dolnej części na 2 albo 4 zapinki rozporowe, także nic ciąć nie musisz. Co do dostępu domechaniki zamka to zdjęcie samego plastiku nic Ci nie da, bo i tak uzyskasz dostęp tylko do góry przycisku, żeby mieć całkowity dostęp to trzeba by się dobrać od tyłu fotela. W sumie to problem ciekawy bo ja przy kracie też nie mogę zatrzasnąć fotela, klawiszowszem się zapadał ale to z tego powodu, że zamek się nie zatrzaskiwał. Może spróbuj poluzować kratę, odciągnąć ją do tyłu lekko (tak, żeby plastików nie uszkodzić) i niechktoś dociśnie oparcie i spróbuje wcisnąć zwolnienie zamka. Co do fotela od HB to sam kiedyś o to pytałem i nikt niewiedział jak jest z zamiennością tyłu, bo przody bez problemu niezależnie od wersji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi