bielakl Opublikowano 12 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2009 Witam, Mam problem z moją meganką polegający na tym, że: 1. pali się serwis i kontrolka silnika 2. samochodzik traci moc, najczęściej jest to 5 bieg i obroty ok. 2000/min, oprócz utraty mocy pojawia się za mną czarna chmura spalin. Byłem z tym problemem w ASO, stwierdzili że to świeca ( oczywiście została wymieniona ), wszystko było ok przez tydzień, później znów te same objawy. Podłączyłem samochodzik pod kompa i wyświetla mi błąd P0847. I w związku z tym zastanawiam się co dalej robić (nie chcę znów zostawić w ASO góry kasy tylko po to żeby mieć spokój na tydzień), czy to może być wina EGR ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dario Opublikowano 12 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2009 Wygląda na egr:) proponuję wyjąć i wyczyścić - powinno być ok. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bielakl Opublikowano 13 Września 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Września 2009 Rzeczywiście to był EGR, po wyczyszczeniu wszystko jest ok ! Dzięki za pomoc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi