arczimotor Opublikowano 15 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2009 Czy podczas ostrego hamowania (włączają się już abs) powinna zapalać się kontrolka serv? Mi się zapala i nie wiem czy to źle czy dobrze. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chrzan49 Opublikowano 18 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2009 Nie.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes Opublikowano 19 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2009 chrzan49, Może tak bardziej jasno byś odpowiadał Są dwa pytania ( a nawet trzy jakby rozdzielić ostatnie zdanie) i do którego się to NIE tyczy Nie - nie powinna się zapalać kontrolka podczas zadziałania ABS-u Zacznij od sprawdzenia i przeczyszczenia czujników. Poszukaj na forum już pisano. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kudlaty Opublikowano 19 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2009 Miałem podobnie na początku zaraz po zakupie auta jak ostrzej zahamowałem włączał się ABS i zapalała się kontrolka SERW okazało się że na lewym kole przednim klocki były tak wytarte, mały włos tarły blachą o blachę.Wymiana klocków na przedniej osi pomogła i problem zniknął. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arczimotor Opublikowano 20 Lipca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2009 Nie - nie powinna się zapalać kontrolka podczas zadziałania ABS-u Dzięki, za konkretną odpowiedź Wymiana klocków na przedniej osi pomogła i problem zniknął. Tylko, że ja właśnie jestem po wymianie klocków – tylnia oś (sam wymieniałem i może coś spierdzieliłem – jeszcze raz oblukam). Dodam, że przed wymianą klocków tego (chyba) nie było. Dziś popatrzę i dam info co było nie tak (o ile dojdę) Pozdrawiam no więc spr. - i wszystko wyglądało ok. No to co...? - przejażdżka. Co się okazało..., kontrolka serv nadal się zapalała ale z nią kontrolka od spryskiwaczy - że też wcześniej tego nie zauważyłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi