soulck Opublikowano 23 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2009 Sorki jezeli sie powtarzam. Mam megi po wypadku z 2004r. Uderzona w lewa strone. Wystrzelona kurtyna i podusia w siedzeniu. Wlozone uzywane. Samochod juz sprawny. Swieci sie kontrolka serwisi air bag. W serwisie powiedzieli mi ze do wymiany sensor airbag i czujniki boczne2szt. poniewaz renault ma nowe programy i kompy do takiej elektroniki... Zawolali odemnie 2.400 za wymiane z czesciami... Czy istnieje jakis tanszy,ale rowniez skuteczny sposob na naprawe tego.... Prosze o pomoc Dzieki z gory Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kolek Opublikowano 23 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2009 czujniki mam jak chcesz, a sensor musisz wykasowac u jakiegos machera za 200zł... i tyle... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
soulck Opublikowano 23 Lipca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2009 Ok jak znajde "jakiegos machera" w Kielcach to sie odezwe w sprawie czujnikow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boras2000 Opublikowano 29 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2009 Witam, Wracając do tematu. Czy po wystrzeleniu kurtyn bocznych konieczna jest wymiana czujnika bocznego w słupku, dodam, że nie widać uszkodzeń mechanicznych. Czy jest jakaś możliwość sprawdzenia multimetrem? Drugie pytanie, czy zna ktoś jakiegoś magika w W-wie, co zresetuje sensor (komputer, pod ręcznym) AIRBAG, aby wykasować błędy. Z góry dzięki za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi