rectosei Opublikowano 25 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2009 Dzisiaj podczas wymiany klocków hamulcowych z tyłu zauważyłem, że gumowa osłona tłoczka hamulcowego jest w niektórych miejscach postrzępiona i lekko naderwana(od strony klocka). I teraz pytanie: jakie to może mieć ewentualne konsekwencje? Zapewne guma ma zadanie chronić tłoczek przed pyłem i kurzem, co z tym robić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 26 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2009 Jak się dostanie się dostatecznie dużo kurzu, brudu, smar zostanie wypłukany to ta prowadnica stanie w miejscu, co spowoduje nierównomierne i przyspieszone zużycie klocka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rectosei Opublikowano 13 Sierpnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2009 Wymieniłem wczoraj obie uszkodzone osłony gumowe. Wolałem zrobić to jak najszybciej, żeby potem nie mieć większych problemów z zapieczonym zaciskiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi