tomaszeq Opublikowano 26 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2009 witam zauwazyłem , ze niestety ubywa mi sporo oleum w silniku 1.9 dci( jakies 1,5 l na 1000km) przy czym nie widac zadnych wycieków, auto nie kopci, jezdzi normalnie nie zauwazylem spadku mocy ani innych niepokojacych objawów jaka moze byc przyczyna? błagam tyloko nie straszcie mnie padnietą turbiną bo wymieniałem ja pół roku temu i wogóle nie mam juz siły na ten samochód;)) pozdrawiam Zalecam lekturę regulaminu odnośnie pisania postów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mil3k6 Opublikowano 29 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2009 A jakis wyciek ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
waldek708 Opublikowano 29 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2009 tomaszeq, coś nie tak.Autko nie kopci,nie ma wycieków.To gdzie sie podziewa ten olej??? Przecież to 1.5l/1000km :roll: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomaszeq Opublikowano 30 Lipca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2009 Cięcie no niestety chyba turbina wciąga sobie olej :-? takiego znaczy sie mam pomysła, heh jestem kolekcjonerem turbin, jedna juz lezy sobie w garazu teraz kupie sobie kolejną Zalecam lekturę regulaminu forum odnośnie pisania i cytowania postów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
waldek708 Opublikowano 30 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2009 tomaszeq, ale jeżeli turbina wciąga olej to musi kopcić.Ja bym nie jeżdził,tzn tylko do mechanika i nigdzie dalej ale i tak z duszą na ramieniu.Mam nadzieję,że wiesz co robić jak naprawdę zaśsie olej? 1.5l na 1000km to naprawde nie jest śmieszne i powinno Cię poważnie zaniepokoić :evil: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pio-gaz Opublikowano 14 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2010 Mi scenic 1,9 dci/2003 wciągnoł 8 L oleju na 3000 km. Jako że wcześniej wymieniłem turbinkę oddałem do mechanika by sprawdził co się dzieje, może znowu turbo padło ? Okazało się iż przewód odmy jest zapchany. Trzeba wlew oleju odkręcić (plastikowa czarna puszka pod żółtym korkiem), pojawią się dwa otwory do miski olejowej, prawdopodobnie zapchany ten mniejszy, czyścić go wiertłem obracając je w palcach aby cały syf wyciągnąć na zewnątrz. Po takim zabiegu problem z olejem mi się skończył Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi