f/x Opublikowano 27 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2009 witam serdecznie.!!!! panowie mam mały problem z lodówką.po około godzinie wtyk od lodówki jest tak gorący że starch go dotknąć.dodam że lodówka ta jezdzi ze mną w innym samochodzie i tak się nie grzeje. a może macie jakieś sposoby co by ja podłączyc w innym miejscu.pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lewy Opublikowano 27 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2009 Ja akurat wracam z podróży z takową lodówką. Pobiera ponoć ok. 47W. Wtyczka owszem jest ciepła po 4godz. pracy non-stop, ale nie gorąca. Podłączam ją do gniazdka w bagażniku, a nie tego od zapalniczki przy lewarku biegów. Grzanie wtyczki może być spowodowane kiepskim kontaktem wtyczki z gniazdem. Może trzeba ją bardziej docisnąć, lub rozgiąć listki stykajace do masy w gnieździe. Większy opór na stykach -> wydzielanie ciepła. Kabel zasilający pewnie nie jest gorący. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
f/x Opublikowano 27 Lipca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2009 dokładnie masz racje kabel sie nie grzeje.niestety nie mam gniazdka w bagażniku. ale dzieki podegnę troszke styki w gniazdku. może będzie lepiej. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pers Opublikowano 27 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2009 Takie laickie pytanie, gdzie w bagażniku jest gniazdko pod lodówke?? :roll: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lewy Opublikowano 28 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2009 Tam gdzie sobie założysz Cyknę fotkę, bo wyszło całkiem jak orginał (gdyby był). W/w gniazdo założyłem z myślą właśnie o lodówce i lutownicy. Potrzeba było czegoś co nie traci zasilania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malykubek Opublikowano 28 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2009 daj fotki:) i skąd wziąłeś prądzik bo np. DrNO opowiadał mi że ciągnął od zapalniczki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lewy Opublikowano 31 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2009 Prąd do gniazda dociągnąłem od samego akumulatora, dzięki czemu mam w nim zawsze zasilanie. Przy samej klemie plusowej, bezpiecznik 7,5A żeby jakiejś niespodzianki nie było. Gniazdo kupiłem w sklepie AVT (bo akurat mam go pod bokiem). Takie cuś -> klep.avt.pl/p/pl/482202/gniazdo+przykrecane.html"]http://[ciach]klep.avt.pl/p/pl/482202/gniazdo+przykrecane.html Moje jest minimalnie inne, co widać na zdjęciu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pers Opublikowano 2 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2009 Lewy, robota profi , gratki też sobie takie cuś zrobię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
waldek708 Opublikowano 2 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2009 Lewy, prawie jak w lagunie ;-) gratki Ja też w megi ciągnąłem prąd do bagażnika z aku.Na lato w przypadku moich przebiegów lodówka jest niezbędna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 2 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2009 Ładnie zrobione gniazdo w bagażniku występuje w Scenicu RX4 po lewej stronie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lewy Opublikowano 2 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2009 Tylko cena pewnie nieco wyższa niż 1,5zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 2 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2009 hehe Lewy masz rację, to jest dobry argument Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
f/x Opublikowano 6 Października 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Października 2009 wszystko cacy tylko w jaki sposób sie przedostać z części silnikowej do kabiny mojego bolidu.za tę cenną redę stawiam browca 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
waldek708 Opublikowano 6 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2009 f/x, poszukaj na forum to browca zaoszczędzisz Kilku kolegów pisalo jak puszczało kable od aku do kabiny,np Silver. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 6 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2009 http://megane.com.pl/viewtopic.php?p=106850#106850 przy okazji na spocie Dodano waldek708, odbierasz mi piwo powszednie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi