koles Opublikowano 7 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2009 Witam, Dzis cos padlo w moim Scenicu. Na niskich obrotach (co objawia sie glownie przy ruszaniu; 1 lub 2 bieg) nie ma mocy i szarpie. Generalnie jak silniik ma 'wiecej do roboty' (gorka/ruszanie) a obroty nie sa jeszcze wysokie to zjawisko wystepuje. Silniek na jalowym pracuje rowno, ale widac ze jest slaby, bo jak wlacze klime, to obroty spadaja momentami do ~500 - strasznie sie meczy. Zrobilem jeszcze jeden test: na luzie, stojac jak dodam gazu to widze ze szarpie lekko drazkiem skrzyni biegow i slychac jakis 'bonusowy' dzwiek. Nic powodujacego pekane bebenkow w uszach, ale na pewno cos czego nie powinno byc. Przekopalem forum i przyznam ze zawsze opisy troche sie roznily, a i diagnozy byly rozne w podobnych przypadkach. Macie pomysł? W grodzie Kraka, chyba też uczą pisać w naszym ojczystym języku Polecam regulamin forum odnośnie pisania postów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cuda__2 Opublikowano 7 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2009 ja miałem podobny objaw i były to złe świece objawiło sie to po 2000-3000 od wymiany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kudlaty Opublikowano 7 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2009 A ja wam mówie że któraś cewka właśnie padła więc sprawdz na włączonym silniku która (odpinaj po kolei jak nie bedzie różnicy w pracy to znaczy że ją namierzyłeś) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robak Opublikowano 8 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2009 cewka lub świeca będą to te same objawy, mi się tak ostatnio zachował jak miał zapchany filtr powietrza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vivaldi Opublikowano 8 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2009 po za tym jak sonda stoi na bogato to też tak będzie ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koles Opublikowano 9 Sierpnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2009 Dzieki za sugestie. Na razie i tak musze jezdzic, bo mam remont i nikogo nie obchodzi ze autko nie teges "gips ma byc!". Na srode wizyta u mechanika - i tak jest jeszcze cos do zrobienia, wiec dobrze ze mnie samochod zmobilizowal... Aha, na wyzszych obrotach tez jest ale mniej odczuwalne. @Robak - filtr powietrza zmienialem 7000 temu wiec nie sadze. [ Dodano: 2009-08-14, 07:33 ] Witam, Już po naprawie. Oczywiście cewka Sagem Wymieniona na BERU i wszystko gra. Co ciekawe, w warsztacie na podpiętym komputerze (zaglądałem przez ramię) nie było widoczne wypadanie zapłonu ;) :shock: Pozdrawiam forumowiczów i dzięki za rady! Michał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi