jackuc Opublikowano 16 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2006 Witam, znalazłem jedno miejsce gdzie wyszła rdza w mojej Reni :-( . Widać to dopiero jak się podniesie klapę bagażnika (mam sedana), tam gdzie się kończy szyba a właściwie jej róg. Tam są chyba zgrzewane blachy. Troszkę palcem obdrapałem i pod spodem rudawo. Dostęp do tego miejsca ciężki bo blacha wyprofilowana i szyba zaraz. Tutaj dwie słabej jakości fotki, może udam i się w weekend lepsze zrobić przy świetle dziennym http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/08aaa106211c6a38.html http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/c1d6927d79e12d24.html Boję się, żeby się dziura do bagażnika nie zrobiła. Co z tym począć ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lewy Opublikowano 16 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2006 Oczyść to z lużnego materiału. Dostęp kiepski ale postaraj sie odkryć gołą blachę. Wymyj to miejsce benzyną ekstrakcyjną. Ja robię to uzywając starej szczoteczki do zębów. Zabezpiecz dwoma warstwami jakiegoś jasnego Hammerita. Sprawdziłem to w jednym miejscu ponad rok temu. Nic się nie dzieje. Najlepiej zrób to jeszcze przed zimą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Danielossss Opublikowano 16 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2006 Tak naj prościej. Znajdź przyczynę przecieku (pewnie uszczelka), poszukaj dobrego lakier- blacharza w okolicy i zapłać mu uczciwie. Ja więcej niż 120 zł bym nie wydoił ze skarbonki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lewy Opublikowano 16 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2006 Tam nic nie przecieka. To jest miejsce jeszcze po zewnętrznej stronie uszczelki. Normalnie może tam być woda, no i pewnie ścieka sobie po szybie i utrzymuje się dłuższy czas (a blacha gnije). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jackuc Opublikowano 17 Listopada 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2006 Zgadza się. Uszczelka nie ma nic do tego. Przypomnę, że mam sedana. To jest zaraz jak kończy sie szyba. Jej róg. Tam są zgrzewane blachy i puściło na zgrzewie. Zajrzałem wczoraj od wewnątrz bagażnika i jest malusieńka ruda kropka, także zaraz pewnie cały zgrzew przerdzewieje na wylot. Po drugiej stronie znacznie lepiej to wygląda, ale też już podejrzane się robi.... :-( Ktoś też miał taki przypadek podobny może ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lewy Opublikowano 17 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2006 Oj, skoro rdzewieje na wylot, to domowe sposoby tu nic nie pomogą. Wizyta u blacharza raczej wskazana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janksz Opublikowano 21 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2006 Nie wierz w żadne domowe sposoby naprawienia tej usterki. Sam i bez wyjecia szyby napewno DOBRZE tego nie zrobisz. Chyba, że chcesz bawic sie tym regularnie co jakis czas aby w koncu i tak pojechac do blacharza. Tylko wtedy bedzie to na wiekszej powierzchni i w sumie napewno wyjdzie drożej. Dobry spec zrobi Ci to tak, że wiecej tam nie zajrzysz. Powodzenia.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jackuc Opublikowano 22 Grudnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2006 Nie wierz w żadne domowe sposoby naprawienia tej usterki. Sam i bez wyjecia szyby napewno DOBRZE tego nie zrobisz. Chyba, że chcesz bawic sie tym regularnie co jakis czas aby w koncu i tak pojechac do blacharza. Tylko wtedy bedzie to na wiekszej powierzchni i w sumie napewno wyjdzie drożej. Dobry spec zrobi Ci to tak, że wiecej tam nie zajrzysz. Powodzenia.... No niestety jest to na razie zrobione prowizorycznie Szyba tylna jest wklajana i wytarganie jej jak sądze to może być spory kłopot Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janksz Opublikowano 22 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2006 W obecnych samochodach prawie wszystkie tylne szyby sa wklejane. Wyjecie ich to wcale nie jest trudna operacja. Wycina sie je specjalnym drutem w ciagu kilku minut. Trzeba tylko uwazac zeby nie pokaleczyć podsufitki i lakieru na obrzeżach. Ponowne jej wklejenie tez nie jest skomplikowane. Całość załatwia sie w jeden dzien. Obawiam sie, że Twoja prowizorka na długo nie wystarczy . Osobiscie zrobiłbym to porzadnie i jak najszybciej. Mialem podobny przypadek z przednią szyba i wiem jak to jest. :) Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scenicool Opublikowano 20 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2012 Jedź do blacharza bo będziesz miał jeszcze kłopoty,albo wyczyść dobrze i daj minium!!! Dodano: 20 lut 2012 - 21:24 Ja miałem tak samo w moim scenicu na podszybiu jest rdza też starłem i kupiłem specjalny preparat i przeleciałem sprayem i nic nie dalo tak samo sie robi i farba sie łuszczy Muszę w lato wyjąć szybe wyczyścić i wstawić wycinkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes Opublikowano 21 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2012 Myślę, ze od tego czasu "Napisano 16 listopad 2006 - 09:41" już się z tym uporał albo już mu całkiem zjadło i nie ma co naprawiać :l: ;) ;) ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi