maz8 Opublikowano 28 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2009 Siema, jak to miło wrócić do swojego wątku :) ale do rzeczy. Mam problem z Carminatem 8000. Wypaliłem mapy Navteq VDO 2008 Q2 Eastern Europe i sprawa wygląda tak wyciągam płytę ze schowka i wtedy navi prosi o włożenie innej. Wkładam tą wypaloną i dziwna sprawa. Nawigacja restartuje się w kółko. Wyłącza się po czym wstaje pokazuje się logo renault i od nowa... Co robię źle ? Jeszcze jedno może się przyda: Part nr: HW nr. 0122 SW nr. 0461 Prod week 34 Prod year 03 CSB SW NR. 4.32 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateusz94 Opublikowano 30 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2009 Witam Samochod z kolorowa nawigacja z 2005r HW-Nummer: 0101 SW-Nummer: 0500 Prod. -Woche: 41 Prod. -Jahr: 05 CBS SW-Nummer: 4.32 Mam soft do niego ale po wlozeniu plyty caly czas pisze Prosze Czekac (po niemiecku) i tak przez nawet 1h. Moze wie ktos dlaczego. Szukam tez do niego mapy polski (chyba czytnik tylko CD) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maz8 Opublikowano 30 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2009 Z jakiego linka pobrałeś soft ? Chyba mamy takie same navi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Quba. Opublikowano 30 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2009 "Proszę czekać,to bardzo krótka droga do uwalenia czytnika :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ggrants Opublikowano 30 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2009 Witam, chciałbym wykonać update nawigacji w Grand Espace z 2005r. wersja z kolorowym wyświetlaczem (więc jak rozumiem po przeczytaniu tego wątku Carminat 8000) dane z nawigacji: configuration 0217 ucc: UCC3 software version: 470 Prod date: 01/24/2005 12nc: 311111720275 checksum: C3DA interesuje mnie update nawigacji + aktualne map (w tej chwili są bodajże z 2006 roku - bardzo słabe pokrycie) proszę o informacje jakich map/softu szukać, skąd ewentualne pobrać czy też zakupić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Quba. Opublikowano 30 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2009 Z tego co widzę jest to Carminat Informee 2. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ggrants Opublikowano 30 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2009 znaczy się taka będzie ok: http://ale.gratka.pl/ogloszenie/1982461_vd...apa_wydana.html w sumie nie wiem czy w sieci takową znajdę, czy też zakupić ;-) /edit: http://www.mininova.org/tor/2692155 to chyba to ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Quba. Opublikowano 30 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2009 nie, nie taka :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaceniek Opublikowano 30 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2009 Posiadam renault i carminat 8000 chcialem zaktualizowac system. Po wlozeniu plyty zaczelo sie wgrywac nagle pik, ekran zrobil sie czarny, plytka nie wychodzi z czytnika, zero reakcji na NIC Płytka z neta Carminat Navigation Informée Nav6-Version POMOCY Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Quba. Opublikowano 30 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2009 Jak ekran czarny i nie da się wyjąc płyty, to obawiam się, ale chyba uwaliłeś czytnik :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ggrants Opublikowano 30 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2009 nie, nie taka :) według opisu: Renault, wszystkie modele z dużym kolorowym wyświetlaczem do 10/05 a to jest z czerwca 05, więc czemu nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawelox Opublikowano 1 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2009 Witam, jestem nowy na forum. Posiadam nawigację Carminat 8000. Czy wiecie jak ustawić żeby obraz był w 3D? Czy do tego jest potrzebna jakas aktualizacja moja wersja softu to 4.51 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaceniek Opublikowano 6 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2009 A czy mozna wyjac plytke mechanicznie ? Czy po podlaczeniu do komputera wykryje błąd ? Moze jest jakis sposób ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaszczur Opublikowano 11 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2009 Witam serdecznie. A może ktoś wie jak dodac punkty POI do mapek Carminat (wersja CD z kolor wyświetlaczem)? Wiadomo chodzi o fotoradarki. Szukam i żadnych info nie moge znaleźć. Czyzby to było niemożliwe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
friend3 Opublikowano 12 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2009 Witam W środę zainstalowałem mapę Polski( Sh3 A28 )do nawigacji Carminat 1. Wbrew opisom z forum odbyło się to bardzo szybko( poniżej 2 minut). Wszystko działa bez zakłóceń, przy czym nawigacja 'zna' niewiele miejscowości i ulic. Jako bajer może być, jako mapa niekoniecznie :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi