Marco_RLKP Opublikowano 29 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2007 tu jest tabela z której nalezy odczytać wersję odczytujemy SW-numer i CSB SW-numer Pozdrawiam MARCIN Witam. Mam pytanie, czy wie ktoś, czy da się, a jeśli tak, to jak zmienić wersję z "3 A Second Label" na "3 Quattro"? Pozdrawiam, Marco :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tacim Opublikowano 30 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2007 Hm u mnie to już całkiem inna bajka kupiłem Scenic II 2003 ma nawigację Carminat (mono) w kokpicie jak nacisnę navi to mi na desce pokazuje "Svp introduisez CD navigation" Jak mu dam płyte z mapami to pokazuje się taka klepsydra jak w windows gdy myśli i jest napis "Chargement en cours" pomyśli 10 s wyrzuci płytę i dupa nic. Zdjęcia pokazują moje radio i te komunikaty pomocy...... [ Dodano: 2007-07-31, 17:09 ] Hm temat nawigacji pokonałem ale jest kolejny problem czy ktoś wie czy carminat 5000 jest kompatybilny z innymi nawi jak kupować mapy to do czego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tacim Opublikowano 30 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2007 No panowie pomocy bo mam sznurek na szyi i stoję na taborecie do 2 dni palę płyty i siedze w aucie. Mam navi carminat i komunikat "Svp. introduisez CD navigation" Jak wcisnę płytę a wypaliłem ich już chyba milon pokajue się klepsydra i napis "Chargement en cours..." Oczywiście nie mam dostępu do menu niczego. POMOCYYYYY [ Dodano: 2007-07-30, 16:23 ] A jeszcze podpowiedzcie jak się nazywa ten zestaw 4 CD cuś chyba na nich jest napisane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aRb Opublikowano 30 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2007 Witam , jestem po raz pierwszy na waszym forum i chciałbym się podzielić uwagami na temat jak w tytule.Posiadam również taką navi z wyświetlaczem monochromatycznym.Mam model BE 7412 ,a więc według kolegi domin_g powinna ona współpracować z płytami SH3 typ A.Znalazłem w necie płyty Europy zachodniej na których jechałem do Berlina ale są to SH1 więc coś tu jest nie tak.Dla zainteresowanych mogę podać link. Ps.Nie ma na nich mapy Polski I jeszcze jedna sprawa niestety mi się nie udaje ---Jest coś takiego jak autodiagnostyka systemu navigacji : wcisnąć NAV, by uzyskać dostęp do menu regulacja dalej poprzez jednoczesne wciśnięcie flagi , menu i ok dochodzimy do wersji programu oraz wersji płyty CD-ROM. Jeżeli komuś się uda proszę o informacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tacim Opublikowano 31 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2007 Jeszcze troszkę głupie pytanie czy Carminat 5000 to ma jakiś dodatkowy czytnik cd czy tylko to co w radio. [CIACH!] Jesteś Wielki działa mi navi tylko nie wiem jaki mam model. Pozstało tylko szukać mapy PL myślę, że razem damy radę. aRb jak byś znalazł chwilkę czasu to bys napisał tak łopatologicznie jak jest z mapami czy trzeba wgrywać w czasie jazdy, czy wrzucasz wsio do pamięci i rura jak to jest. Pozdrawiam tacim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aRb Opublikowano 31 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2007 [Cięcie] Ten model jest jak 2 w jednym ,nie ma dodatkowego czytnika. Aby sprawdzić model (interesuje mnie jaki masz - odpisz ) należy wyjąć całe radio i odczytać z naklejki Model No.: ........ Co do map to używałem tylko jednej Niemiec którą wgrałem i uruchomiłem po przekroczeniu granicy --- po wgraniu wyjąłem ją i słuchałem już swoich płyt CD. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tacim Opublikowano 31 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2007 Ale tam jest jakieś zabezpieczenie- blokada, chyba trzeba coś tam wepchnąć w te 2 otwory na dole. Tak się zastanawiam czy Carminat 5000 jest kompatybilny z innymi navi i jakich map trzeba do niej szukać na allegro piszą kompatybilne z Renault to co oznacza, że do wszystkich pasuje?? Chyba nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aRb Opublikowano 31 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2007 [CIACH!] Tak masz rację aby wyjąć należy coś włożyć w te prostokątne otwory na dole radia Co do płyt pamiętaj że masz monochromatyczną a większość jest kolorowych. Carminat jest produktem Beckera ,a Renault posiada navi również innych firm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tacim Opublikowano 31 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2007 Działam cały czas w temacie, sprzęt się grzeje 24 godz. na dobę zobaczymy co będzie czytam wsio o navi itd zobaczymy szybki kurs szkoleniowy. Jutro postaram się ja wybebeszyć bo tego oryginalnego klucza nie mam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aRb Opublikowano 31 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2007 Nie potrzebne orginalne klucze ,wystarczą dwa cienkie płaskowniki --włóż i odpychaj je na zewnątrz. Potrzebny mi twój model Carminata ,aby się upewnić w jakich modelach chodzą płyty SH 1 -- bo takie aktualnie mamy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tacim Opublikowano 31 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2007 No jasne. Znalazłem jaką mapę należy szukać http://www.navigation.com/is-bin/INTERSHOP...umpTo=OfferList Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marco_RLKP Opublikowano 1 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2007 spróbuj te, które wyżej podał Tomhas1, szczególnie NAV5, a jakich języków oczekujesz? Oczekuję raczej angielskiego bo nie ma polskiego ? ? ? Gdzieś widziałem(chyba forum klubu laguny) robili chłopaki release żeby wrzucić polski głos, ale chyba nie skończyli. PS. > najnowsza mapa polski to ta??: http://ibr.nazwa.pl/uploads/carminat/mapy/VDO%20Dayton%20Navteq%202006-2%20Poland%20Czech%20Republic%20Sloveen%20Hungary.nrg Witam. Najnowsza mapa Polski pojawiła się niedawno na rynku. Jest to TeleAtlas VDO Eastern Europe. Na tej płycie, oprócz map Polski, Czech, Słowacji, Węgier znajdują się także mapy Litwo, Łotwy, Etonii i Słowenii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kurak_bu Opublikowano 2 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2007 Marco_RLKP, TeleAtlas VDO Eastern Europe testowałeś w carminacie to ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marco_RLKP Opublikowano 2 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2007 Marco_RLKP, TeleAtlas VDO Eastern Europe testowałeś w carminacie to ? Dziś może będę mieć tą mapę, więc dam znać co i jak :) :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meszuzel Opublikowano 2 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2007 siemka mam carminata 7401 patrząc na to logicznie jest to SH1 ale czyta płyty A czyli SH3. postanowiłem kupić płytkę z mapą Polski i co????? klapa niestety nie czyta być może popełniam jakiś błąd. przeczytałem na forum że nowa płyta powinna być automatycznie rozpoznana i wgrać powinno istotne dane samoczynnie. u mnie nic takiego się nie robi. jezeli ma ktoś jakieś info to szybko proszęna forum podzielić się ze wszystkimi. MAM MAPE POLSKI DO CZYTNIKÓW SH3 ZAINTERESOWANYCH ZAPRASZAM NA PW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi