roberciunio Opublikowano 28 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2007 witam mam taki oto klopocik ze scenikiem z 2000r 1,6 16v.faluja obroty na wolnym biegu,wymieniony krokowy, cewki, swiece ,test na kompie nie wykazuje zadnego bledu,a na dodatek dziwna sprawa troszke jak stoje na swiatlach i skrecam kierownica do oporu to wtedy auto prawie gasnie ale po wyprostowaniu kierownicy wraca na obroty,falujace oczywscie w serwisie rozkladaja rece z niemocy wymyslenia czegos.jezeli ktos mial podobne problemy to prosze o jakies lekarstwo na to.pozdrawiam :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sebaho Opublikowano 28 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2007 Witam! Mnnie właśnie rozwiązano problem z obrotami. Co prawda u mnie pojawiał sie problem tylko przy włączonej klimie, alemoże u Ciebie jest to spowodowane tym samym co u mnie. 2 dni w ASO mysleli co jest aż w końcu wgrano mi nowy program do komputera silnika. Wszytsko jak ręką odjął. slinik zaczał pracować aksamitnie, cichutko, spokojnie, bez żadnych szarpnięć i znikły oczywiście problemy z obrotami. Może u ciebie też to pomoże? Pozdrawiam. [ Dodano: 2007-04-28, 22:44 ] A i jeszcze apropo skręcania kierownicą i opadania obrotów. To akurat jest normalne bo obciążasz wtedy dodatkowo silnik przez pompe wspomagania. Zdarza sie że przewód od pompy jest troche zatkany i wtedy obiążenie silnika jeszcze mocniej wzrasta i trzeba wymieniać przewód. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roberciunio Opublikowano 29 Kwietnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2007 dzieki za porade sebaho podjade do aso i dowiem sie co z tym oprogramowaniem,a ile kosztowalo wgranie nowego oprogramowania jak bys mogl powiedziec.no i oczywiscie zabieram sie za przewody ze wspomagania.dzieki serdeczne i pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sebaho Opublikowano 29 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2007 Witam! Całość kosztowała mnie 260 zł z tym że doszło u mnie jeszcze sprawdzanie klimy więc sam koszt oprogramowania powinien być mniejszy. Co do przewodów wspomagania jeżeli są zatkane to bedzie się to objawiać również cięzko chodzącą kierownicą lub podczas skręcania kierownicą może występowac taki objaw przycinania sie kierownicy tzn nagłe zwiekszenie oporu przy skręcaniu. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roberciunio Opublikowano 29 Kwietnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2007 serdeczne dzieki i pozdro [ Dodano: 2007-05-08, 17:54 ] dalej nic w serwisie sa zdziwieni co sie dzieje a ja poprostu mysle ze ich wiedza jest skapa jak stringi w letni dzien,szkoda na nich kasy......... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nardek Opublikowano 13 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2007 Roberciunio...Sam ganiam scenikiem,nieco starszym od twojego i tak mysle sobie,ze jesli pawiany z ASO za duze pieniadze sa tak cieniutcy,to gdzie w koncu szukac pomocy? A jak u Ciebie?Zlikwidowałeś problem?Pozdro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roberciunio Opublikowano 13 Maja 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2007 jeszcze nie ale ciagle walcz,nawet byly dwa dni ze mu sie troszke poprawilo ale tylko dwa,ciagle szukam usterki i omijam serwisy z daleka,wymienie jeszcze regulator napiecia i zobacze co bedzie za efekt to ostatnia rzecz co moge wymienic.pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nardek Opublikowano 19 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2007 No a nie pytałes o wklepanie od nowa programu do komputera?Może cos komp pogubił?Jesli nie jest to droga sprawa,ja bym tak postapił.Inaczej bedziesz szukal licho wie jak długo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roberciunio Opublikowano 29 Sierpnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2007 wymieniony regulator napiecia i obroty trzymaja sie super.nareszcie mozna odetchnac.pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi