snap Opublikowano 28 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2007 mam malutki problem z 3 biegiem, przy okolo 3000 obrotow bieg wyskakuje i wpada na luz z reszta biegow jest wszystko super tylko ta lipna 3-ta cos nie teges przy delikatnym przytrzymaniu lewarka wszystko jest ok i przy okolo 4000 mozna bieg juz nie wyskakuje 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bronius Opublikowano 28 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2007 synchronizator się kończy = remont skrzyni biegów :-/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
snap Opublikowano 28 Kwietnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2007 100% ?? synchronizator odpowiada za wbijanie biegu bieg wchodzi normalnie tylko po dojsciu do 3000 wyskakuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bronius Opublikowano 28 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2007 synchronizator. W clio miałem tak na 2 biegu, że przy przejeździe przez tory 2. bieg wyskakiwał i to był zużyty synchronizator. Myślę, że tu jest podobnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
snap Opublikowano 28 Kwietnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2007 ale przy przebiegu 80 000 ?? to jest 1,9 dci w m2 :/ jakie sa mniej wiecej koszty ( nie mowie o aso ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bronius Opublikowano 28 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2007 tam synchronizator powiedział papa przy 180.000km ale znam taki przypadek z clio 2, że skrzynia padła przy 56.000km koszty? pewnie parę tysiaków :-( masz diesla i tam moment obrotowy robi swoje - pewnie trafiłeś na słabszy egzemplarz nie mniej jednak oko mechanika powinno to ocenić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam68 Opublikowano 28 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2007 oj te skrzynie biegow, prawdziwe utrapenie z nimi. Jak mnie bieg "wypadal" to juz byla "koncowka" skrzyni. Nie wiem czy warto sie bawic w naprawy, nie lepiej wymienic? Mniejsze koszty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
snap Opublikowano 29 Kwietnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2007 juz sie naprawilo :shock: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bronius Opublikowano 29 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2007 do czasu.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
snap Opublikowano 29 Kwietnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2007 nie mam glupi nawyk ze nie wciskam sprzegla do konca tylko i to pewnie dlatego jak przycisne normalnie to jest ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam68 Opublikowano 29 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2007 a mama uczyla: wciskaj synku sprzeglo do konca.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
snap Opublikowano 29 Kwietnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2007 do konca to tylko gaz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzychu Opublikowano 26 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2007 Wznawiam temat, ostatnio dopadł mnie duży problem ze skrzynią biegów. Otóż wyskakuje czasami jedynka, najczęściej na zimnym silniku. W momencie wyskakiwania, jest cisza, nie ma żadnego zgrzytu. Powiem szczerze, że obawiam się najgorszego, że padnie skrzynia. Dzisiaj, przy zjeżdżaniu ze spiralnego parkingu i przy hamowaniu silnikiem, jedynke wybijało praktycznie co chwilę. Oglądałem poduszki ale cięzko coś powiedzieć, natomiast zauważalne bardzo znaczne przemieszczenie drążka zmiany biegów przy ruszaniu na jedynce. Więc, czyżby jednak poduszki? Ale autem nie trzęsie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Human Resources Opublikowano 26 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2007 a patrzyłeś krzychu wszystkie trzy poduchy? jesli nie ma zgrzytu to raczej nie synchronizator... może łapa pierwszego biegu? mi tez sie rusza (delikatnie) lewarek na jedynce, jak zaczyna ciągnąc,ale to chyba normalne w megankach... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzychu Opublikowano 26 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2007 Dwie na pewno wyglądają dobrze. Ale drążek przemieszcza się o 20-25 [mm]. Popatrze w WKŁ, bo nawet nie wiem jak to rozwiązane w Megane z tą łapą. Do tej pory tylko we Fiatach miałem do czynienia ze skrzyniami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi