BILU32 Opublikowano 14 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2009 Witam może to już było, ale nie znalazłem czy odpływ z parownika to ten sam co z podszybia I czy klapka przykrywająca filtr przeciw pyłkowy powinna być dociśnięta na maxa czy moze miec jakiś luz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcinpoz Opublikowano 15 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2009 klapka od filtra powinna być dociśnięta tak żeby była szczelna, co do odpływu to odpływ jest zaraz przy parowniku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BILU32 Opublikowano 16 Sierpnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2009 Koledzy wogóle nie mam pojęcia gdzie znajduje się parownik, a tym bardzie jego odpływ podacie jakiś namiar.Kiedyś normalnie jak klima była załączona to ciekło pod samochodem, a teraz wogóle czy temperatura zewnętrzna powietrza ma na to wpływ a może potrzeba dłuższej jazdy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kisand Opublikowano 16 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2009 Wyjmij filterek przeciwpyłkowy,nalej powoli wody do obudowy filterka i wtedy powinna pojawić ci sie woda pod autem .Tym sposobem najlepiej znajdzuiesz odpływ,a nawet go przepchasz jeśli jest zapchany . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcinpoz Opublikowano 16 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2009 wiesz gdzie jest filtr kabinowy - pyłkowy ? jeśli tak to jak go wyjmiesz będziesz miał za nim parownik od klimy.dalej zrób jak pisze kolegakisand, .pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kisand Opublikowano 17 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2009 I czy klapka przykrywająca filtr przeciw pyłkowy powinna być dociśnięta na maxa czy moze miec jakiś luz Skoro pisze o klapce od filtra ,no to napewno wie gdzie sie ona schowała . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ropuszek Opublikowano 29 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2009 Witam. Czy ten odpływ z parownika znajduje się za nadkolem od strony pasażera? Jest tam gumowy wężyk. Mam problem z mokrym dywanikiem od strony kierowcy, korzystając z dobrej pogody jest już suszony tak samo jak gąbka która jest pod nim. Niestety pozostało najważniejsze tzn. znalezienie przyczyny przecieku ( klima, szyberdach, progi). Jest o tym sporo na forum ale więcej na temat Megane II. Może ktoś podzieli się spostrzeżeniami. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcinpoz Opublikowano 29 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2009 witam u mnie jest to wężyk gumowy swobodnie wiszący w komorze silnika koło blachy od strony kabiny- miałem dziś ten sam problem i okazało się że ten wężyk ma z dołu klapkę przymykającą się chyba zabezpieczenie aby żadne robactwo tam nie wlazło ręką ją odegniesz i delikatnie wlejesz wodę na parownik - chłodnica za filtrem pyłkowym i sprawdzisz czy leci.pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ropuszek Opublikowano 29 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2009 Dziękuję za info. Zlokalizowałem ten wężyk, zrobiłem test z wodą i rurka jest drożna. Sprawdziłem tez kanaliki z szyberdachu i od strony pasażera ładnie spływa, natomiast od kierowcy zaledwie kapie, wiec może tu jest przyczyna. Musze zorganizować jaki drucik i sprawdzić. Próbowałem przedmuchać (tylko płucami :)), i czułem że szło ciężej niż z drugiej strony. Pierwszy raz woda pojawiła się właśnie po dużych opadach. Zastanawia mnie tylko jeżeli ten odpływ od szyberdachu jest niedrożny to którędy ta woda dostaje się do kabiny, bo nie mogę tego zlokalizować.Zobaczymy. Napiszę o dalszych postępach. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrek84 Opublikowano 30 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2009 ja bym jeszcze obstawiał wyciek z nagrzewnicy lub z jej okolic. jeżeli masz klime i jej używasz razem z włączonym ogrzewaniem(lub uszkodzonym nie domykającym się) to też może ci się skraplać wewnątrz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ropuszek Opublikowano 31 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2009 Czy można w jakiś sposób bez wizyty u mechanika stwierdzić i zlokalizować ewentualny wyciek z nagrzewnicy? Wiąże się to pewnie z dużą ingerencją w auto i spora "rozbiórkę. Klima działała do tej pory prawidłowo, ogrzewanie również. Od momentu "zalania" nie używałem na razie klimy i ogrzewania, od tej pory jednak też nie padało więc przyczyn zewnętrznych też jeszcze nie wykluczyłem. Muszę zrobić testy z włączoną klimą i ogrzewaniem. No i trochę wody chyba z węża na autko polać. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrek84 Opublikowano 31 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2009 jeżeli to nagrzewnica ma drobne rozszczelnienie to może się okazać ze w trakcie jazdy gorąca woda wyleje ci się prosto na nogi. popatrz w okolicach pedałów po prawej. powinny tam być 2 węże lub rurki czy coś tam się nie skrapla na łączeniu i czy coś nie wypływa z obudowy nagrzewnicy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ropuszek Opublikowano 31 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2009 Jak rozumiem ma to sprawdzić przy włączonym ogrzewaniu? Czy klimę też jednocześnie włączyć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi