Skocz do zawartości

Nasza strona utrzymywana jest wyłącznie z reklam. Dlatego prosimy o wyłącznie AdBlocka w przeglądarce podczas korzystania z witryny https://megane.com.pl

Sklep z częściami do Renault - sprawdź iParts.pl

Rekomendowane odpowiedzi

mam problem z poduszką jak myślę pod kierownicą. Z początku było lekkie tarcie a póżniej tak jakby urywała sie taśma i zapaliła się kontrolka pokazująca klucz i sprawdź airbag. Czy ktoś może mi doradzić co z tym fantem zrobić bo gdy dzwonie do serwisów, to szok cenowy (900 zł). Pozatym nie wiem jak sprawdzić czy jest to faktycznie taśma ? Nie wiem jak się dostać do tego dziadostwa, jak ściągnąć kierownicę(poduchę)? Proszę o pomoc

Obróć kierownicę "do góry nogami" i wyczuj dziurę od strony licznika. Wpychasz tam torxa trochę mniejszej średnicy niż otwór i poducha powinna wyjść. 30 sekund dla mechanika z ASO. Masz całego pająka do wymiany, szukaj na allegro z tym samym numerem seryjnym.

Jeżeli tarło a później przestało i zaświeciła się poducha to 100% taśma poszła się kochać.

Jak robisz to pierwszy raz to odłącz. Pamiętaj że potrzebny będzie kod do radia i przyuczenie szyb.

Błąd powinien zniknąć sam po prawidłowym montażu. Jeżeli wszystko jest złożone jak należy, to spróbuj poprawić pozostałe styki (pod fotelami) i dopiero wtedy można myśleć o komputerze. Miejmy nadzieję że nie kupiłeś takiego samego przełącznika jak miałeś :-/

jest niby to samo, wszystko zrobiem jak trzeba (tak myśle). Zepsuta byla na pewno taśma, .... może coś więcej, sprawdze tak jak mówisz.... :shock:

[ Dodano: 2009-09-04, 16:29 ]

...a i te wycieraczki czasowe teak samo nie chodzą, a może sie je jakoś specjalnie programuje ?? :-?

W serwisie było raz Clio IV z takim problemem jak Twój (wycieraczki) i okazało się że ktoś grzebał pod kierownicą, przyciął wiązkę elektryczna, zrobiło się zwarcie i czasowe nie działały. Więcej chyba nie pomogę bo w mII dużo rozwiązań znajduje się w uch :-/

i tak duzo pomogles (polskich liter nie mam) dzieki, zobacze co z tym airbagiem Pozdrawiam

[ Dodano: 2009-09-06, 11:57 ]

i 200zł w plecy - taśma wadliwa nie przewodzi -sprawdzone w serwisie za 200 zł, dzwoniłem do gościa z allegro a ten jeszcze wk... że wszystko było sprawne i tak to jest jak się nie wie co robić a zamawia. Niby ma wysłać w poniedziałek następny przełącznik z taśmą.