jarekfi25 Opublikowano 26 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2009 mam problem z poduszką jak myślę pod kierownicą. Z początku było lekkie tarcie a póżniej tak jakby urywała sie taśma i zapaliła się kontrolka pokazująca klucz i sprawdź airbag. Czy ktoś może mi doradzić co z tym fantem zrobić bo gdy dzwonie do serwisów, to szok cenowy (900 zł). Pozatym nie wiem jak sprawdzić czy jest to faktycznie taśma ? Nie wiem jak się dostać do tego dziadostwa, jak ściągnąć kierownicę(poduchę)? Proszę o pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 26 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2009 Obróć kierownicę "do góry nogami" i wyczuj dziurę od strony licznika. Wpychasz tam torxa trochę mniejszej średnicy niż otwór i poducha powinna wyjść. 30 sekund dla mechanika z ASO. Masz całego pająka do wymiany, szukaj na allegro z tym samym numerem seryjnym. Jeżeli tarło a później przestało i zaświeciła się poducha to 100% taśma poszła się kochać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarekfi25 Opublikowano 27 Sierpnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2009 dzięki bardzo, spróbuję, ale chyba przed trzeba wyłączyć akumulator ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 27 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2009 Jak robisz to pierwszy raz to odłącz. Pamiętaj że potrzebny będzie kod do radia i przyuczenie szyb. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarekfi25 Opublikowano 4 Września 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Września 2009 kupiłem przełącznik z taśmą na allegro i wymieniłem, ale nadal kontrolki świecą airbag i klucz oraz komunikat sprawdź airbag - chyba trzeba jechać na komputer co ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 4 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Września 2009 Błąd powinien zniknąć sam po prawidłowym montażu. Jeżeli wszystko jest złożone jak należy, to spróbuj poprawić pozostałe styki (pod fotelami) i dopiero wtedy można myśleć o komputerze. Miejmy nadzieję że nie kupiłeś takiego samego przełącznika jak miałeś :-/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarekfi25 Opublikowano 4 Września 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Września 2009 jest niby to samo, wszystko zrobiem jak trzeba (tak myśle). Zepsuta byla na pewno taśma, .... może coś więcej, sprawdze tak jak mówisz.... :shock: [ Dodano: 2009-09-04, 16:29 ] ...a i te wycieraczki czasowe teak samo nie chodzą, a może sie je jakoś specjalnie programuje ?? :-? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 4 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Września 2009 W serwisie było raz Clio IV z takim problemem jak Twój (wycieraczki) i okazało się że ktoś grzebał pod kierownicą, przyciął wiązkę elektryczna, zrobiło się zwarcie i czasowe nie działały. Więcej chyba nie pomogę bo w mII dużo rozwiązań znajduje się w uch :-/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarekfi25 Opublikowano 4 Września 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Września 2009 i tak duzo pomogles (polskich liter nie mam) dzieki, zobacze co z tym airbagiem Pozdrawiam [ Dodano: 2009-09-06, 11:57 ] i 200zł w plecy - taśma wadliwa nie przewodzi -sprawdzone w serwisie za 200 zł, dzwoniłem do gościa z allegro a ten jeszcze wk... że wszystko było sprawne i tak to jest jak się nie wie co robić a zamawia. Niby ma wysłać w poniedziałek następny przełącznik z taśmą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi