Pingu Opublikowano 18 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Września 2009 MADEJ masz wszystko napisane w tym temacie. Też polecam alufelgi na zimę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qwertz Opublikowano 8 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2010 dla szukajacych stalówek do Megane powiem ze pasują też z Laguny III 7Jx16, 5x114.3. mam używam na to opona 205/55/R16 Michelin. Cena felgi 125zł - używana stan doskonały. Jak ktoś z okolic moge podać dobrego dostawce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzegorz_s Opublikowano 5 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2010 Witam Pytanie kompletnego laika: Na najpopularniejszym portalu aukcyjnym można znaleźć kilka ofert sprzedaży używanych felg stalowych o parametrach PRAWIE takich, jak wymieniliście Koledzy w tym wątku. PRAWIE polega na średnicy otworu centrującego, który określany jest jako 66. Nie jako 66,1. Czy to jakaś różnica? Pozdrawiam Grzegorz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robak Opublikowano 5 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2010 grzegorz_s, tak różnica tkwi w dokładności te 0,1 mm jest po to abyś mógł założyć felgę na piastę której średnica wynosi 66 mm. Będą pasowały bez problemu :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzegorz_s Opublikowano 5 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2010 Czyli rozumiem, że do megane III pasować będą felgi od nissanów i można swobodnie kupować te określane przez sprzedawców jako "66"? Pozdrawiam Grzegorz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robak Opublikowano 5 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2010 skoro wszystkie inne parametry się zgadzają to można Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elmatador Opublikowano 21 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2010 Przerabiałem ten temat i używane bardzo ciężko dostać, ja do swojego założyłem felgi od Mazdy6 5x114,3 6,0J15 ET50, które też ciężko było dostać. Wadą tego rozwiązania jest węższy rozstaw kół na oponach 195/65 R15, tak na oko 2 cm na stronę w stosunku do letnich 205/55 R16. Nie wiem jak się to ma do seryjnych 15-ek Renault, bo w serwisie nie potrafili mi podać ET. Dziś była aukcja na allegro z używanymi od fluence za 499 zł + wysyłka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tygrysm Opublikowano 24 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2011 Szukam i szukam i nie mogę znaleźć. Czy ktoś może mi powiedzieć jakie śruby będą pasowały do felg stalowych 16'' od renault? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Liso Opublikowano 25 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2011 Ja mam zakręcone te od alufelg do stalówek - jak porównywałem to stożek jest ten sam w zwykłych śrubach. Różnica jest taka, że te od alufelg mają pierścień obrotowy. W salonie śruba kosztuje 15,59zł, co daje ok 300zł za komplet. Można kupić jakieś skośnookie na alledrogo po 5 zł - ja osobiście wolę te co mam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
twkks Opublikowano 16 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2011 Orientuje się ktoś czy do Megane III Copupe 1,6/16V można zastosować felgi stalowe 15" z otworem centrującym 67mm ??? Kupiłem felgi Magnetto Wheels MW R1-1734 z otworem 67mm (w konfiguratorach felg dostępnych na internecie proponują dla tego samochodu jeszcze felgi Alcar z średnicą otworu 66mm - czy ten 1mm różnicy ma jakieś znaczenie ?) W zakładzie wulkanizacyjnym gdzie zmieniali mi kola powiedzieli że to bez znaczenia, ale mam wątpliwości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Almabra Opublikowano 19 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2012 Wie ktoś może jak będą pasować felgi 15 cali z odsadzeniem(ET) 50, szukam 15 na zime i ciężko znaleźć a takie są do kupienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi