Skocz do zawartości

Nasza strona utrzymywana jest wyłącznie z reklam. Dlatego prosimy o wyłącznie AdBlocka w przeglądarce podczas korzystania z witryny https://megane.com.pl

Sklep z częściami do Renault - sprawdź iParts.pl

Pytanie do speców- jakie fabryczne amorki z

Rekomendowane odpowiedzi

jeśli aż tak ci zależy na orginale to zapytaj w serwisie,ale przygotuj sobie nr.nadwozia bo napewno zapytają,dlatego że wychodziły rużne w zależności od silnika ,rocznika,i modelu,zwróć uwage na sprężyny to też jest ważne jeśli tak skrupulatnie podchodzisz do sprawy ale w serwisie udzielą wszystkich informacji,no i gazowe są droższe i na naszych drogach bardziej narażone na uszkodzenia,pozdro.

Też myślałem o telefonie do serwisu. Po prostu założę do scenika gazowe lub olejowe w zależności od tego jak miał fabrycznie.

[ Dodano: 2009-09-06, 22:54 ]

Jednak jeżeli ktoś z kolegów wie jakie (gazowe czy olejowe) były zakładane do Scenika I phII 19 dci z 2002 roku, to proszę o info.

• 11 miesięcy temu...

Odgrzewam kotleta <piwko> Zastanawiam się nad ewentualną wymianą amortyzatorów w moim Scenicu. Co prawda maszyna pokazała, że obecne olejowe ( firmy Sachs ) są jeszcze w miarę dobre ( przód 75, tył 63 % ), to jednak zastanawiam się czy wymienienie ich na gazowe znaczącą podniesie komfort podróżowania? Jak uważacie, gra jest warta świeczki, czy nie? Zauważyłem, że wiele osób poleca do Scenica Bilsteiny, lecz jaki konkretnie model? W żadnym sklepie ich nie widzę... A może polecilibyście jakieś inne? Zależy mi na jak najlepszym komforcie podróżowania, nie jestem rajdowcem :oops:

przód 75, tył 63 %

Ja bym zostawił. W Płocku diagnosta nie przepuszcza aut jeśli ma poniżej 30% skuteczności (stacja przy salonie samochodowym) i mówi że niektóre nówki sztuki mają po 70% skuteczności.

Jak zależy Ci na komforcie to weź olejowe.

Mój brat miał problem z Monroe, szybko się skończyły, ale to mógł być przypadek losowy tych sztuk. Podobno Recordy to dobre amory i chyba idą na pierwszy montaż.

Czytałem pozytywne opinie o Recordach, ale również o Kayabie gazowo-olejowych - czy to dobre rozwiązanie? Czy ktoś z Was mógłby mi podać konkretny model Recorda i Kayaby gazowo-olejowej jaki musiałbym kupić? Chcę po prostu uniknąć pomyłki, a jednocześnie chcę uniknąć wyrzucenia kasy w błoto.