wlodekbie Opublikowano 5 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2007 Witam wszystkich! Mama mały problem z moja Meggi., tzn. po zatrzymaniu autka i próbie odpalenia go po np. 10 minutach postoju, autko zapala lecz obroty spadają od 1000 do około 200 obr i silnik gaśnie. Natomiast gdy silnik jest zimny lub gorący (chwilę po jego zatrzymaniu) to autko zachowuje się poprawnie. Gdzie można szukać przyczyny? Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GERMAR Opublikowano 6 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2007 mam ten sam problem w serwisie mówili że to gaz i że coś z lambdą ale mie chce mi się wierzyć bo na benzynie jest to samo słyszałem coś że trzeba wyczyścić przepustnicę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wlodekbie Opublikowano 8 Maja 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2007 Jak widac serwis nie podchodzi do tematu powaznie - ten problem u mnie pojawil sie jeszcze przed zagazowaniem auta ..... I dlatego tez staram sie omijac serwis .... Pozdrawiam!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baad74 Opublikowano 11 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2007 U mnie było podobnie. Przy rozgrzanym lub zimnym silniku (nie było znaczenia), gdy po ok 10 min. odpalałem silnik to po chwili gasł, musiałem jeszcze raz zapalać lub przez chwilę dodać gazu. W krótszych odcinkach czasu wszystko działało sprawnie. Przyczyną był błąd w komp. Po skasowaniu błędu wszystko jest ok. Nie było trzeba ingerować w silnik. Koszt ok 40 PLN. (poza ASO) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi