DominMegane Opublikowano 22 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2009 Witam, Niedawno dołączyłem do forum i potrzebuję pomocy... Jestem posiadaczem Meganki II 12.2003 r. 1,5 dCi. Otóż parę dni temu zauważyłem, że przy mojej renacie przy 80 km/h podczas jazdy na nierównej nawierzchni dosłownie na dołkach następuje tarcie metalu o metal w prawym przednim kole... :shock: nie mogę tego zlokalizować na kanale bo wszystko wygląda na pierwszy rzut oka w porządku a na drodze odczuwalny jest ten dźwięk... Pierwsza myśl przyszła mi, że to może być coś w kielichu amortyzatora ale ten dźwięk ewidentnie przypomina tarcie jak najadę na jakiś dołek bądź wybój... Proszę o poradę... Z góry dziękuję... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
agin Opublikowano 28 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2009 Sprawdź u dobrego mechanika łożysko podpory półosi, czasem taki objaw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
1Maro1 Opublikowano 24 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2009 Przeczyta tutaj http://megane.com.pl/viewtopic.php?t=15643 mój post może Ci to pomoże Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarekwr Opublikowano 4 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2010 DominMegane, Suche gumy stabilizatora ( walka 2 miechy zanim wyszło co i jak ) Objawy : skrzypienie , tarcie metaliczne na przejazdach i dziurach . Wymiana : gumy 30 zł robocizna 370 ( serwis ) , przedtem papudrak 300 wiec w sumie 700 :) no cóż za niewiedzę się płaci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi