herBERT Opublikowano 24 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Września 2009 Witam. Witam w moim Scenicu 1.9 dCi częstej awari ulegaja wężyki podcisnienia sterowania turbina. Jeden wężyk z kolektora do elektrozaworu,drugi z elektrozaworu do tyrbiny. Co jakis czas wężk peka na koncu w miejscu nasuniecia na króciec. Silnik wtedy traci na mocy. Czy ktos ma podobne problemy i jak temu zaradzic. Przypuszczam,ze moze wezyki nie sa juz oryginalne, bo samochód kupiłem używany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 24 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Września 2009 Pierwsze słyszę o takim przypadku, ale może tak być, w końcu to tylko guma. Ja mam jeszcze oryginalne i są bardzo elastyczne i nie pękają. Wymień je na jakieś olejowe, o tych samych wymiarach, może wytrzymają dłużej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi