gojgien Opublikowano 28 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2009 A te panele z tymi szparkami Z tego co wiem to w pierwszych wersjach właśnie tam był sygnalizator ogranicznika prędkości, a wtyczka jest tylko podpięta do łapek podtrzymujących w klapce, by nie latała jak prosię w worku. Kilka takich luźnych wtyczek jest też w kanale środkowym pod dźwignią hamulca ręcznego, te są wciśnięte w specjalna gąbkę by były unieruchomione. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scoobidu Opublikowano 28 Września 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Września 2009 Wszystkie odpowiedzi są ciekawe. Pod fotelami jest jakiś kabel przypięty do siedzenia,może to jest od podgrzewania i ta wtyczka jest od tego,tylko nie podpięta?! Kolega mi znowu mówi że to pod siedzeniem jest do dociągania pasów przy stłuczce,wiec podgrzewanie chyba odpada. Trudno powiedzieć,wejścia użyję,a wtyczke wepchne gdzieś do środka. Dzięki za pomoc! Pozdro!!! [ Dodano: 2009-09-28, 22:55 ] Z tego co znalazłem na necie to jest dużo meganek z tego roku co mam ja,które miały podgrzewane fotele.Ciekawe czy dało by sie to podłączyć?! Jeśli ktoś ma jakieś sugestie to proszę o pomoc! Pozdro! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gojgien Opublikowano 28 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2009 Ciekawe czy dało by sie to podłączyć? musisz mieć maty grzejne w fotelach, choćby to nawet była wtyczka od ogrzewania, to jeszcze musisz pod fotelami mieć drugą stronę kabli. A to co tam widzisz obecnie to kable od napinaczy pirotechnicznych pasów bezpieczeństwa, lub poduszek bocznych foteli, jeśli takowe posiadasz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubaiada Opublikowano 30 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2009 U mnie konkretnie na tej niebieskiej wtyczce jest oznaczenie 616 co odpowiada za sterowanie ogrzewaniem foteli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scoobidu Opublikowano 30 Września 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Września 2009 No to ciekawe co to u mnie jest.Jak bym miał taki przełącznik,to by sie zobaczyło od czego to jest.Dzieki za pomoc! Pozdro! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
realmario Opublikowano 22 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2012 witam, ja z kolei mam dwa pytania dotyczące przycisków (tódzież kontrolek) w mojej megance (1.4 16v 2001 r.) otóż na desce rozdzielczej przy pokrętłach regulacji świateł mam przełącznik ze znakiem "X" i za chiny nie wiem co to jest, oraz drugie pytanie na podsófitce na tym plastiku z oświetleniem mam taki przycisk czy też kontrole z kłódką (nie wiem co to jest bo bałem sie wcisnąć) i również nie wiem do czego jest> Z góry dzięki za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
utusiek Opublikowano 23 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2012 Witaj, Nie wiem o co chodzi z tym "X" przy przełączniku, ale jeśli chodzi o tą kłódkę, to jest to kontrolka centralnie zamkniętych drzwi. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
realmario Opublikowano 23 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2012 Bo mam problem z tylnimi szybami (nie chcą działać) i myślałem ze to może ten przycisk "X" ale niestety nie ;/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 24 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2012 "X" to blokada otwierania tylnych szyb. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
realmario Opublikowano 24 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2012 a czy żeby była to blokada otwierania tylnych szyb na tym przełączniku nie powinien być oprócz "X" również obrazek szyby ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gojgien Opublikowano 24 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2012 No i tak właśnie jest oznaczony w aucie jakie masz w opisie swojego profilu: http://moto.allegro.pl/renault-megane-2-przelacznik-szyb-ele-lewy-przod-i2446065713.html http://moto.allegro.pl/przelacznik-szyb-renault-megane-ii-i2446173455.html Jeśli masz przycisk z samym X, to masz Megi I a w profilu masz wpisane pierdoły. Popraw bo to mylące przy próbie odpowiedzi na pytania. (a miałeś w czasie rejestracji na forum link podany, by dobrze swój wózek rozpoznać i odpowiednio go numerkami nazywać) Takie z samym X były montowane zarówno w megankach jak w sceniolach po lifcie czyli M I ph II: http://moto.allegro.pl/panel-sterowania-szyb-renault-megane-scenic-i-lift-i2514888625.html http://moto.allegro.pl/megane-scenic-i-wlacznik-przelacznik-i2446609414.html Były też i z X i piktogramem szyby: http://moto.allegro.pl/megane-scenic-i-wlacznik-przelacznik-szyb-i2446609283.html Mają jednak inny wygląd, bez widocznego wgłębienia. Porównaj jakie masz pozostałe przyciski, wszystkie powinny być identyczne kształtem. Jeśli są różnice oznacza to, że ktoś je niedbale podmienił. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
realmario Opublikowano 24 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2012 (edytowane) Na wstępie przepraszam za błąd w opisie profilu :D U mnie jest podobnie do tego linku http://moto.allegro.pl/panel-sterowania-szyb-renault-megane-scenic-i-lift-i2514888625.html tyle że na tym panelu nie ma przycisków z piktogramem szyb. Czyli rozumiem ze ten przełącznik z "X" to blokada szyb tylnych ?? Edytowane 24 Lipca 2012 przez realmario Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
megaanka96 Opublikowano 24 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2012 (edytowane) to jest kostka od przycisku ESP EWENTUALNIE BLOKADA TYLNICH DRZWI Edytowane 24 Lipca 2012 przez megaanka96 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 24 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2012 meganka96 po co piszesz pierdoły niezgodne z prawdą? Wprowadzasz w błąd. To jest blokada otwierania tylnych szyb. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
realmario Opublikowano 25 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2012 Dzieki wielkie za pomoc :D to teraz musze zacząć walkę z tylnimi szybami bo nie działają ;/ i nie ma żadnej zmiany po wciśnięciu lub wyciśnięciu tego przycisku ;/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi