lupo Opublikowano 30 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2009 Witam! może ktoś z Was spotkał się już z takim problemem - zaraz po tankowaniu komputer wskazuje mniej więcej prawidłową ilość km, jaka powinienem zrobić na wlanym paliwie, powiedzmy 450 km (na poł baku). Rozpoczynam jazdę, wraz z kolejnymi kilometrami ilość km wskazana przez komp najpierw wzrasta, powiedzmy do 650 km, później trochę spada, ale przy rozpoczęciu rezerwy nadal mam jakieś 400 km, co oczywiście nie jest prawdą. Przy prawie pustym zbiorniku wedle komputera nadal mam 350 km do przejechania. Może wiecie co sprawdzić / wymienić / zresetować by wskazanie ilości km było mniej więcej realne? Z góry dzięki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mih00 Opublikowano 30 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2009 Zresetuj najpierw komp w liczniku. Wkładasz kluczyk do stacyjki trzymasz, przycisk od kompa i przekręcasz stacyjkę. Wejdziesz wtedy w tryb testowy (wskazówki powinny zacząć się przesuwać. Następnie trzymasz przycisk od zerowania KM przez parę sek. Sprawdź czy pomogło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lupo Opublikowano 1 Października 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Października 2009 Witam ponownie, kasowalem juz w trybie serwisowym, zaraz po kasowaniu wszystko wyglada swietnie, wystarczylo jednak przejechac kilometr czy 2 i ilosc kilometrow wzrosla prawie dwukrotnie (z prawidłowych 200 km, bo tyle mniej wiecej jest w baku - do 386! ) Kasowałem jeszcze raz i co mnie zastanowiło to po wlaniu na rezerwe okolo 10 l paliwa, komputer wskazal ze jest go w baku 38l. Mam takie podejrzenie, ze pomiar ilosci paliwa w baku jest nieprawidłowy, czy wiecie moze co za tym stoi badz co sprawdzic w pierwszej kolejnosci? pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
domekrap Opublikowano 4 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2009 Witam! Może ktoś udzieli mi odpowiedzi na pytanie? Co jest przyczyną, że w odczycie komputera nie wyświetla się informacja ile km pozostało do kolejnego tankowania. Stale widoczny jest obrazek "----". To tak jakbym stale kasował wartości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leman Opublikowano 4 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2009 A czy kreski Ci się pojawiają przy zapaleniu rezerwy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
domekrap Opublikowano 14 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2009 nie zwróciłem uwagi co się dzieje przy rezerwie ale jeżeli tak to co to może oznaczać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek_c Opublikowano 15 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2009 Tak jest zawsze tzn na rezerwie nie wskazuje ile jeszcze można przejechać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enrico65 Opublikowano 15 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2009 Witam ja mam tak ze, zaraz po zapaleniu się rezerwy jest sygnał dzwiękowy i jeszcze przez jakieś 10 km pokazuje ile jeszcze mogę przejechać a potem są właśnie te kreski. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
domekrap Opublikowano 15 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2009 niestety u mnie kreski są bez względu na ilość paliwa w zbiorniku. Sygnału żadnego nie mam. Co więc może być przyczyną? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 16 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2009 enrico65, masz nowszego Scenica. W Scenicu/Megane I nie ma sygnału dźwiękowego. domekrap, wejdź w tryb testowy i sprawdź czy nie ma błędów. Jak będą to doczytaj czego dotyczą. W razie czego zrób reset. http://www.megane.com.pl/viewtopic.php?p=240#240 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi