malowany Opublikowano 4 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2009 Witam, do tej pory, aż mi nie skradli jeździłem Renault Scenic II 1.9DCI 120KM, jednak czas szukać czegoś nowego i znalazlem dobrą ofertę, jednak jest to Scenic II 1.5DCI 100KM, ale 5 biegowy, dlatego mam pytania?? 1. Czy czuć bardzo różnicę w mocy pomiędzy 1.9DCI 120KM, a 1.5DCI 100KM? 2. Czy silnik 1.5 jest też tak dobry jak 1.9?? 3. Czy na 5tym biegu nie chodzi Scenic za głośno w porównaniu do 6 biegowego 1.9DCI?? Bardzo proszę o odpowiedzi. ps. jeśli chodzi o kradzeże, która mnie spotkała, to przestrzegam przed zostawianiem samochodu w miastach, w miejscach niestrzeżonych bez dodatkowego zabezpieczenia, najprostszego. Ja nie mialem i mi ukradli, prawdopodobni podmienili komputer pod maską, wkładkę do karty i użyli swojej karty Jeszcze raz proszę o odpowiedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rakus145 Opublikowano 4 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2009 Ja mam meganka 1.6 16V ale wiem że jak się wsiądzie do samochodu z silnikiem 2.0 to jest duża różnica. A tu taj nie jest duża różnica tylko 20km ale jest. Na 5 biegu na maksymalnych obrotach u mnie chodzi dość głośno ale tak do 130 nie słychać go. Na pewno jakaś różnica będzie między tymi dwoma silnikami ale nie powinna być aż tak wielka np: troszkę wolniejszy w starcie ;-) A w jakiej cenie i jakiego rocznika jest ten scenic? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malowany Opublikowano 4 Października 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Października 2009 A w jakiej cenie i jakiego rocznika jest ten scenic? Renault Scenic 1.5DCI 100KM Full Opcja, r. 2004, a cena to 23 tys + opłaty na przerejestrowanie do PL. Hmmm... nie wiem, nie jestem przekonany do 5 biegówek DCI Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kipi Opublikowano 5 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2009 Przejedz się tym scenickiem 1.5. Sam sobie odpowiesz czy ci to odpowiada - masz najlepszy punkt odnisienia bo posiadałeś już wcześniej 1.9 DCi. PS. A co do kradzieży to zamiast montować dodatkowe zabezpieczenia to chyba lepiej wykupić mini AC od kradzieży. Jak będą chcieli "dźwignąć" to i tak to zrobią... PS1. Cholera sądziłem że tych modeli nie kradną... Aż tak bardzo boczna była ta uliczka że czuli się na tyle bezpiecznie że podmienili kompa i odjechali ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malowany Opublikowano 5 Października 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Października 2009 A co do kradzieży to zamiast montować dodatkowe zabezpieczenia to chyba lepiej wykupić mini AC od kradzieży. Jak będą chcieli "dźwignąć" to i tak to zrobią... AC nie rozwiązuje wszystkich problemów Otrzymam mniej pieniedzy, bo amortyzacja, dbałem o ten samochód, tankowałem tylko na Shellu (i nic mi to nie dało), wózek dla dziecka był w bagażniku, plus inne rzeczy dla mnie ważne, a dla innych bezużyteczne. Cholera sądziłem że tych modeli nie kradną... Aż tak bardzo boczna była ta uliczka że czuli się na tyle bezpiecznie że podmienili kompa i odjechali ??? Stał na Parkingu pod blokiem, w dość dobrze oświetlonym miejscu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rakus145 Opublikowano 5 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2009 No tak auta kradną ale można oczywiście zastosować jakąś blokadę np: ja mam w aucie że jak jedną ręką nie dotknę śrubki a drugą np: zapalniczki to paliwo jest odcięte. A autem najlepiej się przejechać jak powiedział kipi ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pzemko Opublikowano 7 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2009 1.5dci ma o wiele mniejszy moment i gorzej sie "zbiera" sam rozważałem i wybrałem 1.9dci. Jezdzilem obydwoma. Tragedii nie ma. Wyrazna roznica sie robi od 100 podczas wyprzedzania na trasie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kipi Opublikowano 8 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2009 ...dodatkowo jeszcze z załadowanym autkiem jeszcze nieciekawiej się robi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemek24 Opublikowano 9 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Października 2009 Cięcie Dokładnie tak, jak kolega napisał. Gdyby to było 1.5 dci 105 km i 240 Nm to można by było powiedzieć, że "da radę" temu autku, ale ten starszy 1.5 będzie się męczył. Uważam jednak, że trzeba się przejechać i samemu sobie odpowiedzieć czego się oczekuje od autka. Pozdrawiam Regulamin forum się kłania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nik Opublikowano 12 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2009 Nie wiem czy 1.5DCI nie bedzie tu za małym silnikiem. Scenic to jednak auto rodzinne i jeśli nampokład wsiądzie komplet pasazerów to nie bardzo będzie czym odjechać. Ja bym chyba poszukał mocniejszego silnika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi