Danielossss Opublikowano 23 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2006 Jak zapaliłem samochód na parkingu to zauważyłem, że straciłem podświetlenie i działanie liczników (łącznie z wyświetlaczem komputera- działało natomiast tylko jego podświetlenie), ogólne podświetlenie licznika nie działało. Nie gasząc samochodu zobaczyłem, że znikneły równierz światła stop. Po zgaszeniu i ponownym zapaleniu praca liczników wróciła do normy, natomiast świateł STOP dalej niema. Sprawdziłem: - żarówki OK (nie sprawdzałem środkowego światła na szybie) - wtyczki z tyłu OK - bezpiecznik OK - wtyczkę przy dźwigni hamulca raczej OK (robiłem to na parkingu w ciemności więc tylko ją zdemontowałem z włącznika i ponownie zatrzasnołem) Macie jakieś pomysły gdzie szukać usterki? Po pracy poszaleję jeszcze z multimetrem przy włączniku, ale jak będzie OK to co dalej? No i czemu takie zachowanie licznika, ale może to normalne. W służbowym doblo licznik i STOP jest na tym samym bezpieczniku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 23 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2006 Wilgoć, trza dobrać się do wtyczek, gniazdek i spryskać jakimś specyfikiem. Zacząłbym od tylnych świateł bo tam może być źródło kłopotów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Danielossss Opublikowano 24 Listopada 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2006 Sprawdziłem dzisiaj włącznik i jest OK. Okablowanie z tyłu (zdjołem trochę tapicerki) też OK. Rozbebeszyłem okolice bezpieczników (plastiki itp), ale nie dokończyłem sprawdzania, bo musiałem spadać do pracy. Mam pytanie czy STOP jest załączany przez przekaźnik czy bezpośrednio z włącznika na pedale? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pepsi Opublikowano 24 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2006 U mnie jest czujniczek nad pedalem wystarczy zobzcyc ale nie wydaje mi sie by bylo jakos inaczej!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 24 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2006 Sprawdziłem dzisiaj włącznik i jest OK. Okablowanie z tyłu (zdjołem trochę tapicerki) też OK.Rozbebeszyłem okolice bezpieczników (plastiki itp), ale nie dokończyłem sprawdzania, bo musiałem spadać do pracy. Mam pytanie czy STOP jest załączany przez przekaźnik czy bezpośrednio z włącznika na pedale? Niestety jak masz wilgoć to wszystko będzie wyglądało OK, ale w rzeczywistości może nie być gdzieś kontaktu, stawiam na masę, sprawdź czy lampy mają masę. No i przede wszystkim sprawdź czy w ogóle masz napięcie na tylnych lampach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Danielossss Opublikowano 25 Listopada 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2006 Usterka naprawiona- niekontakt kabla w skrzynce bezpieczników. Dzięki za wsparcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomejozefczyk Opublikowano 12 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2007 Czołem Panowie mam problem a mianowicie. Kiedy wciskam hamulec to w tym samym czasie zaswieca sie prawy kierunkowskaz a kiedy np. skrecam w prawo i hamuje to kierunek nie mruga tylko swieci po puszczeniu hamulca mruga w zwolnianym tępie. Jesli wiecie co sie dzieje wspomózcie forumowicz. ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BORUTApl Opublikowano 12 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2007 Proponuję wyczyścić styki kontektem w spreju na przewodach może coś pomoże. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kolek Opublikowano 12 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2007 u mojego ojca trzeba było dorobic dodatkowy kabel masowy z tyłu wlampie i było super... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomejozefczyk Opublikowano 12 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2007 Panowie ja tam zagłądałem dzisiaj wydaje mi sie ze problem tkwi w żarówce swiatła STOP bo jak ją poluzowałem i nie była wsadzona tak jak powinna to było prawie ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi