pitbull72 Opublikowano 10 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2009 Witam Mam dziwny problem nie wiem co to moze byc. Mam megane IphII z 2000roku . Mój problem polega na tym, że w trasie gdy jade na 5 biegu auto gwiżdze, dzwięk wkurzający i bardzo dokuczliwy dla uszu:) gdy dodam gazy dzwiek jakby szedł wyzej gdy mam mniejsze oboroty silnik jakbY GRUBIEJ gwizdze:P Przepraszam staram sie opisać problem a nie wiem jak. Czy wiecie w czym moze byc problem? Prosze o pomoc pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrek84 Opublikowano 11 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2009 napisz z którego miejsca ten gwizd dobiega. sprawdź poziom oleju w skrzyni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitbull72 Opublikowano 11 Października 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Października 2009 dokładnie to nie wiem skąd ok olej sprawdze jutro i dam znac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin Szymansk Opublikowano 12 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2009 W dużym fiacie gwizdało łożysko w skrzyni biegów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DAREK P Opublikowano 13 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2009 Ja w Scenicu miałem podobnie, gwizdało denerwująco ale jednostajnie aż pewnego razu gdy wracałem z Łodzi owo łożysko musiało się zatrzeć i dwa tryby wyrwało z zębatki. Koszt nowej skrzyni kosmiczny, ale znalazłem skrzynie z uszkodzonym pierwszym biegiem koszt 400zł. Więc pogadaj z jakimś dobrym mechanikiem, czy oby na pewno łożysko. Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitbull72 Opublikowano 19 Października 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Października 2009 a wiec problem sie wyjasnił, otóz wyda sie dla Was dziwny i pomyślicie ze nie dbam o auto, ale oleju w skrzyni nie było za duzo, dolałem az 2 litry!!! i dzwieki ustały,dodam ze nigdy nie sprawdzałem oleju bo zyłem z takiego założenia ze tego oleju sie zmienia i nie dolewa widocznie mój błąd teraz bede czesciej to kontrolować. moje pytanie dlaczego było go tak mało? Zadnych wycieków nigdy nie miałem i nie mam nadal. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 19 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2009 Zadnych wycieków nigdy nie miałem i nie mam nadal. W to akurat nie uwierzę, wybieraki ciekną w standardzie. Naprawa jest kosztowna, dlatego lepiej dolać i niech cieknie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrek84 Opublikowano 19 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2009 to dobrze ze to olej. i pamiętaj żeby dolewać dobry olej bo będzie po skrzyni. a olej ucieka zewsząd nawet jak tego nie widać. np uszczelniacz przy prawej ośce może po trochu przepuszczać i nawet tego nie zauważysz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitbull72 Opublikowano 19 Października 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Października 2009 no okej bede sprawdzał co jakis czas, ale jak mówiłem zadnych wycieków nigdy nigdzie nie widziałem, mam kanał w domu wiec co jakis czas zawsze autko ogladam od spodu. Olej wlałem elf tranself EP, mam nadzieje ze dobrze zrobiłem choć opinie sa podzielone. ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi