Skocz do zawartości

Nasza strona utrzymywana jest wyłącznie z reklam. Dlatego prosimy o wyłącznie AdBlocka w przeglądarce podczas korzystania z witryny https://megane.com.pl

Sklep z częściami do Renault - sprawdź iParts.pl

Tylna wycieraczka - problem

rafmo

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

ostatnio w moim Scenicu pojawił sie problem z tylną wycieraczką.

Otóz nie działa ona od razu po przekręceniu włącznika tylko po jakimś czasie. nie jest to stały czas i nieniestey nie jestem w stanie określic częstotliwości jej włączania sie. czasem przeleci po szybie długo po tym jak juz wyłączyłem jej działanie.

nie wiem od czego zacząć sprawdzanie czy od włącznika przy kierownicy czy od silniczka wycieraczki. Silniczek na pewno sie nie spalił bo co jakiś czas wycieraczka działa. Włącznik chyba też jest ok bo spryskiwacz chodzi bez problemu.

bardzo proszę o pomoc gdyż obecnie trwająca pora roku sprzyja częstrzemu korzystaniu z wycieraczek :-(

Z góry dziękuje za odpowiedz.

Pozdr.

rafmo

• 1 miesiąc temu...
Otóz nie działa ona od razu po przekręceniu włącznika tylko po jakimś czasie. nie jest to stały czas i nieniestey nie jestem w stanie określic częstotliwości jej włączania sie. czasem przeleci po szybie długo po tym jak juz wyłączyłem jej działanie.

nie wiem od czego zacząć sprawdzanie czy od włącznika przy kierownicy czy od silniczka wycieraczki. Silniczek na pewno sie nie spalił bo co jakiś czas wycieraczka działa. Włącznik chyba też jest ok bo spryskiwacz chodzi bez problemu.

Mam to samo, jak zdiagnozujesz przyczynę, podziel się wiedzą. Ja na razie olałem sprawę.

Pozdrawiam

Spróbuj tak, będziesz potrzebował pomocy znajmej/ego.

Stań przy wycieraczce i niech osoba towarzyszaca siedząca w środką właczu ją. Posłuchaj uważnie czy silnik pracuje ale niechce ruszyc. Jesli niebędzie go słychać to znaczy ze przewody. Musisz przeszukać wtedy całe kable :mrgreen:

Pozdrawiam.