rcwawa Opublikowano 18 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2008 mi jak cieklo spod anteny to woda londowala w tym malym schoweczku przed lewarkiem i podsufitka przy szybie byla mokra jakies 20-30cm od lampek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CareK Opublikowano 18 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2008 Nie miałem żadnego dzwona, wcześniej auto raczej też nie, bo mam go z kompletem papierów, książką serwisową no i sprawdzali mi wszystko w ASO. Szyba wymieniana nie była. rcwawa - czyli co kapało Ci przy szybie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rcwawa Opublikowano 18 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2008 tak mniej wiecej, roznie to bylo zalezy od deszczu czasem byla wilgotna cala podsufitka przy przedniej szybie czasem tylko kapalo z lampki. podjechalem od warsztatu za 40zl mi wymienili cale mocowanie na nowe, ale nie wiem czy nie trzeba bedzie przy tym majstrowac znowu bo ostatnio sie komus nie chcialo bramy garazowej do konca otworzyc:p i troszke antena przywadzila Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gojgien Opublikowano 18 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2008 CareK, na 100% nieszczelność pod anteną, a ta 20- 30cm plama u kolegi rcwawa to efekt nasiąkania materiału, z którego podsufitka jest zrobiona. I tu wbrew prawom fizyki (a może na podstawie innych praw) wilgoć przemieszcza się w górę, tak jak w knocie w lampkach naftowych, olejowych. Co do silikonu, kup sobie tubkę takiego do uszelniania szyb w autach, jest bezbarwny i ma wiekszą przyczepność, tak jak silikony szklarskie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CareK Opublikowano 18 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2008 Dzięki wielkie gojgien za podpowiedź, będę działał! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 18 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2008 a ja problem z cieknącą antena załatwiłem wycinając z dętki rowerowej gumkę o powierzchni podstawki anteny. Woda nie kapie, obeszło się bez silikonu no i antenę można w każdej chwili odkręcić bez problemu Co kto lubi :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CareK Opublikowano 18 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2008 Ale gdzie tą gumę dałeś? Tak w ogóle to jak antenę odkręcić? Bo ja mogę tylko sam masz anteny wykręcić zdaje się, a nie wiem gdzie są śrubki do odkręcenia całego mocowania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 18 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2008 CareK, śrubkę masz nad lampką wewnątrz ( ta w podsufitce). Musisz ją wygrzebać i wtedy będzie dostęp do anteny od spodu. Luzujesz wtedy antenę, a gumkę dajesz między podstawkę anteny a dach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CareK Opublikowano 19 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2008 Uszczelnione. Dzisiaj testowałem na myjni. Suchutko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 19 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2008 CareK, użyłeś gumki czy sylikonu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CareK Opublikowano 19 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2008 Obu rzeczy. Lepiej dmuchać na zimne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ok.maly Opublikowano 5 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2009 tarnus, mam ten sam problem, napisz czy udało ci się zlikwidować przeciek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anr13 Opublikowano 22 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2009 Witam, u mnie pojawiła się woda w bagażniku przy kole zapasowym mam kombi MII,sprawdzałem, oglądałem lampy uszczelniłem Jak to naprawić? Woda jest w całym bagażniku.Wykładzina jest sucha Jedyne co mi się wydaje to barany którzy zakładali mi hak coś zapomnieli zaślepić.Lałem wodą po aucie po lampach po szybie i nic wody nie było.Ale jak zaczynam lać w okolicy lamp a tylnej klapy ,gdzie zderzak dolega do karoserii woda pomału zaczyna mi się sączyć do bagażnika .macie jakiś pomysł? Z góry dzięki.Może ktoś miał podobny problem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 22 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2009 anr13, dokładnie taki sam przypadek był w serwisie tylko że w sedanie. Winni byli montujący hak bo nie uszczelnili tylnego pasa pod zderzakiem. Musisz go zdjąć, silikon w dłoń i pozbędziesz się problemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemo_CK Opublikowano 22 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2009 meganecoupe02, są jakieś newralgiczne miejsca na tym tylnym pasie na styku ze zderzakiem, na które trzeba szczególnie zwrócić uwagę (napakować więcej:))? w moim kombi sporadycznie pojawia sie trochę wody w komorze koła zapasowego. haka nie mam, ale zderzak miałem malowany, co może świadczyć o małym dzwonie w przeszłości. Może wtedy coś spartaczyli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi