mbart79 Opublikowano 10 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2007 Witam, mam drobny ale irytujący problem. Przez otwór anteny w dachu do wnętrza mojego bolidu w deszczowe dni kapie woda... Dostaje się przez osłonkę przy lampce dla pasażera. Jak to uszczelnić? Dziękuję za pomoc i pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bronius Opublikowano 10 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2007 odkręć antenę i silikonem posmaruj i załóż z powrotem - tak jeśli cieknie przez mocowanie nowa antena jeśli nieszczelność jest przez samą antenę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Danielossss Opublikowano 10 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2007 Cieknie przez uszczelkę między dachem, a anteną. Silikon faktycznie załątwia sprawę- oczywiście możesz mieć kłopot z poluzowaniem anteny (śruba od wody już zardzewiała). Wtedy zdemontuj lampkę (zaślepka + 2x torx) i spróbuj uszczelnić od wewnątrz. Mi się ukręciła pomimo spryskaniem specyfikami (WD40, Coca cola). Kupiłem drugą z kablem na tzw szrocie za 20 zł. Jak się uprzesz to pękiętą śrubę też wymienisz (trzeba lutować). Trochę obok temau: Odnośnie tej słynnej cieknącej anteny to komu z roczników <2001 odkręca się jeszcze tzw. "bat" np przed myjnią? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes Opublikowano 11 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2007 Mi się odkręcał ale co jakiś czas był konserwowany ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mbart79 Opublikowano 11 Maja 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2007 i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tarnus Opublikowano 15 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2007 Witam, u mnie pojawiła się woda w bagażniku przy kole zapasowym mam kombi MII. Czy to normalne?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mistakt Opublikowano 7 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2007 Witam mam SCENICA 2000 i mam ten sam problemy tylko nie moge sie dostać do anteny. Nie moge ściągnąć obudowe lampki czy ma ktoś schemat jak to sie ściaga? Dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 7 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2007 Naciskasz po bokach , mniej więcej na 1cm od kloszy lampek i pociągasz do siebie, powinno zeskoczyć, możesz spróbować włożyć mały plaski śrubokręt mniej więcej na wysokości literki A na fotce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gacor Opublikowano 11 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2007 Mam bn probe,m,..lko odkręcam bez problemu bata.Natomiast mocowania anteny nie mogę w ogóle ruszć...Przez lampkę dostęp jest praktycznie zerowy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 11 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2007 Jak zerowy. Zdejmujesz klosz lampek, to żółte na rysunku powyżej, wyjmujesz lampki, na chyba dwóch zastrzałach, Potem tak jak napisałem, ściągasz szary plastik, pod spodem masz chyba dwa toxy i wtedy cała lampka "spada" antena, przynajmniej u mnie jest pod gumą, która przyklejona jest do blachy, pod nia jest antena. Jak poczekasz do czwartku to zrobię fotki, trochę kapie mi spod anteny i muszę to uszczelnić, zmierzam to zrobić właśnie w czwartek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AROARO Opublikowano 12 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2007 jak odkręciłeś polej wodą i zobacz czy to aby na pewno wina mocowania anteny. oby nie było jak w moim poprzednim aucie. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CareK Opublikowano 18 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2008 Panowie, dzisiaj wchodzę do autka, patrzę , pod ręcznym malutka kałuża wody. Patrzę na górę, widzę krople spadające - nie z miejsca lampek, tylko niżej, z miejsca, gdzie jest lampka od zamkniętych drzwi. Jak myślicie, to to samo - od anteny? Czy gdzie indziej szukać? Dodam, że auto w nocy stało pod lekkim kątem, tak, że tył auta był delikatnie wyżej (odchylenie jakieś 10/15 stopni) od przodu. Zaniepokoiło mnie to trochę.... W załączniku fotki gdzie mokre. Prosiłbym o odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bronius Opublikowano 18 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2008 możliwe, że z spod mocowania anteny Ci leci, rozkręć to i nawal silikonu, powinno załatwić sprawę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CareK Opublikowano 18 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2008 Dzięki bronius za szybką odpowiedź. Do 16 w pracy, potem kupię sobie silikon i będę się bawił. Dodam tylko, że mokro było też tam dalej, przy szybie, ten materiał podsufitki, ale to wydaje mi się, że dlatego, że właśnie auto było delikatnie pod kątem, więc patrząc na fizykę woda skapując od tej osłonki mogła polecieć na podsufitkę dalej - jak myślicie? Chyba raczej jest mało prawdopodobne, że źródłoem było właśnie miejsce gdzie styka się podsufitka z szybą i woda poszła do góry na tą osłonę, no nie? To chyba wbrew prawom fizyki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bronius Opublikowano 18 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2008 CareK, jak miałeś dzwona to może źle Ci wkleili szybę? ale to by raczej ciekło pod deskę rozdzielczą, tak mi się wydaje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi