thomaskce Opublikowano 20 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2009 Czy jest to normalny objaw ze przy zaciagnietym recznym wydaje on dziwny zgrzyt dopoki sie nie "ulozy", np jak stane na gorce ? Nie wystepuje to gdy zaciagne go na maxa. Czy u was jest tak samo ? Dzwiek dochodzi z tylnego zawieszenia gdzie znajduje sie ow hamulec. Jesli jest to norma to czy da sie to jakos wyeliminowac ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
deeper Opublikowano 20 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2009 Tzn ze jak sie lekko cofa(toczy z gorki) to slychac skrzypienie? Czy jak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thomaskce Opublikowano 20 Października 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Października 2009 tak, chodzi mi o takie skrzypienie recznego zaraz po jego zaciagnieciu. Jak np stoisz na wzniesieniu to zaraz po zaciagnieciu troche poskrzypi, pozniej ustaje jak juz sie "ulozy" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Barnaba27 Opublikowano 20 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2009 U mnie coś takiego nie występuje, czyli jest cisza niezależnie od tego czy zaciągnę na max czy tylko lekko, ale coś takiego miałem w Thalii tylko tam z tyłu były bębny, a bardziej to występowało jak przy jednoczesnym zaciągniętym ręcznym ktoś wysiadał z tyłu, a ja miałem naciśnięty pedał hamulca, jakoś to nie wpływało na funkcjonowanie układu hamulcowego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kurczak89 Opublikowano 20 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2009 Ja mam identycznie to samo...Po chwili przestaje...Lub podciągne go na maxa...Heh ten typ tak :idea: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wenel Opublikowano 5 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2010 Mogę dodać od siebie, że podobny objaw występował w Fabii I Combi (bębny z tyłu) - przy parkowaniu na nierównym podłożu słychać było przez chwilę jak się układa hamulec/zawieszenie? Nie tylko Renault tak ma ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VonKisiel Opublikowano 5 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2010 moim zdaniem to normalne. W swojej obecnej megi nie ma takiego dźwięku (może dlatego, że mam automatyczny hamulec ręczny), ale w mojej poprzedniej megi II takie skrzypienie również występowało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi