sebek0720 Opublikowano 13 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2012 (edytowane) Jutro postaram się wrzucić foto - dodam, że leży na niededykowanym cleanrze (CH Wet Mirror)...:) Co do FK - jest sampler za 20 zł, można sobie najpierw sprawdzić - jak nie będzie odpowiadał to będziecie mieli zabezpieczenie na felgi, do tego się nadaje idealnie, wytrzymuje temperatury. Colli przyciemnia lakier, FK robi lustro. Colli lepiej o wiele lepiej pachnie, ale to nadal nie jest wosk do wąchania. Najistotniejszą rzeczą jest przygotowanie pod ów LSP lakieru (glinka, clener) - głównie od tego będzie zależała trwałość i look. Edytowane 13 Sierpnia 2012 przez sebek0720 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziomek4007 Opublikowano 13 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2012 z chęcią obejrzę fotki a nawet filmik jak odpycha wodę na YT jest tego od groma :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sekal Opublikowano 13 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2012 widziałem już wszystkie, zamówiłem finish kare 1000p, jak najlepiej go aplikować piankowym aplikatorem megsa? czy ręcznie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebek0720 Opublikowano 14 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2012 (edytowane) Aplikatorem (Megs soft foam), nie nakładaj ręcznie bo to jest syntetyk - szkoda rąk na chemię. Ręcznie można czasami nałożyć woski naturlane ale i tak niewiele osób to robi dlatego, że zużywa się sporo więcej produktu. @edit "nie nakładaj ręcznie" - miałem na myśli to, żeby nie nakladać samymi rękoma. Dopiero teraz przeczytałem ponownie i doszedłem do wniosku, że niektórzy mogliby niezrozumieć :) Edytowane 14 Sierpnia 2012 przez sebek0720 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziomek4007 Opublikowano 14 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2012 (edytowane) ja ostatnio pokusiłem się o kupno na KA niebieskiego aplikatora Zymola... jak dla mnie :) Edytowane 14 Sierpnia 2012 przez ziomek4007 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sekal Opublikowano 16 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2012 ok, dzięki za pomoc :) Dodano: 16 sie 2012 - 14:16 dzisiaj dotarła do mnie pasta FINISH KARE 1000P Hi-Temp Paste Wax, pierwsze wrażenie wow, pucha jest ogromna :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marr29 Opublikowano 16 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2012 jak w temacie: tani płyn z woskiem oraz zamiennie płyn do mycia naczyń, efekt jest oszałamiający, auto lśni i mieni się w słońcu, i tylko korozja jakby bardziej widoczna ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sekal Opublikowano 17 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2012 (edytowane) a jak najlepiej nakładać ten wosk na aplikator? nabierać chyba nie bardzo bo będą grudy, delikatnie masować wosk aplikatorem jak na tym filmiku ? i na karoserii rozprowadzać ruchami kolistymi czy też jak na filmiku? Edytowane 17 Sierpnia 2012 przez sekal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziomek4007 Opublikowano 18 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2012 Aplikator w puche i delikatne obroty, a na lakier możesz jak na filmie...staraj się nałożyć jak najcieńsza warstwę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sekal Opublikowano 20 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2012 (edytowane) dzisiaj nałożyłem meguiars deep crystal polish, a na to finish kare 1000p hi temp wax, efekt genialny, lustro jestem bardzo bardzo zadowolony :) miałem porobić fotki, ale po 3 godzinach już mi się nie chciało, przyjemniej się pracuje i wbrew opiniom dosyć fajnie się poleruje. Edytowane 20 Sierpnia 2012 przez sekal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebek0720 Opublikowano 21 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2012 (edytowane) XXX Edytowane 25 Maja 2021 przez sebek0720 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sekal Opublikowano 31 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2012 (edytowane) Mniam Mniam 2,5 tygodnia od woskowania, w niedziele podjadę na bezdotyk zobaczymy jak odpycha By sekalsekal at 2012-08-31 By sekalsekal at 2012-08-31 Edytowane 31 Sierpnia 2012 przez sekal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziomek4007 Opublikowano 3 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 3 Września 2012 (edytowane) kiepskie trochę te Twoje kropelki ;) tak wyglądają moje po 3 tyg na przykurzonym lakierze: Edytowane 3 Września 2012 przez ziomek4007 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sekal Opublikowano 3 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 3 Września 2012 w rzeczywistości wyglądają lepiej, tylko ze mnie żaden fotograf pierwszym lepszym trybem robie zdjęcia, ale po przejechaniu 1km kropelki spływają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziomek4007 Opublikowano 3 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 3 Września 2012 Ale mimo wszystko są troszke płaskie jakby ;) co robiłes przed nałożeniem wosku :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi