tarnas Opublikowano 11 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2007 mam prosbe jak by ktos opisał gdzie znajduje sie i ja wymienia sie termostat krok po kroku ( jakie klucze sa potrzebne) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
silvercar Opublikowano 11 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2007 Z prawej strony silnika (jak patrzysz od przodu auta) na górze jest takie coś do czego dochodzą 3 węże. Wielki z chłodnicy, mniejszy i najmniejszy ze zbiornika wyrównawczego. Element jest przykręcony z boku na 2 śrubach (chyba 10), w środku jest termostat. Jak odkręcisz to trochę płynu stracisz i będziesz musiał go uzupełnić po naprawie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzychu Opublikowano 11 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2007 U mnie termostat jest zielony i dochodzi do niego zielona kostka. Latwy do zlokalizowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tarnas Opublikowano 12 Maja 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2007 samemu da rade wymienic ten temostat i czy potrzebny jest kanał do tego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bronius Opublikowano 12 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2007 dasz radę samemu, kanał niepotrzebny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes Opublikowano 12 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2007 Tylko trzeba coś podstawić pod autko, coby płyn nie kapał na trawkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bronius Opublikowano 12 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2007 albo stanąć nad studzienką kanalizacyjną ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tarnas Opublikowano 13 Maja 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2007 wiem ekologia! [ Dodano: 2007-05-13, 06:42 ] ale najpierw sprobuje dolac wody do zbiornika wyrownawczego(moge zmieszać z jakims innym plynem ktory juz mam w silniku?) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
silvercar Opublikowano 13 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2007 Co do wody to stanowczo odradzam!!!! Bardzo zaszkodzi to nie tylko układowi ale również dojdzie konieczność wymiany płynu przed okresem zimowym. Co do odkręcenia to konkretnie element do którego dochodzą te dwa przewody z chłodnicy i ze zbiorniczka. A płyny są mieszalne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi