dirocker Opublikowano 25 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2009 Na liczniku mam informacje dotyczące spalania, na ile km. starczy paliwa i jest jeszcze jedna funkcja której nie znam i nie wiem do czego służy. Mianowicie pokazuje mi 35.8 do 37.7 km/h. Co to znaczy? Mam auto Megane coupe 2.0 16v. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nel Opublikowano 25 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2009 Średnia prędkość od skasowania licznika do chwili obecnej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dirocker Opublikowano 25 Października 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Października 2009 Tak myślałem, wolałem się upewnić. Tylko trochę małą średnią mi pokazuje. Dzięki za odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamotoja Opublikowano 30 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2009 jeździsz po mieście? to i tak masz nieźle, u mnie średnia prędkość wg kompa wynosi najczęściej ok. 33 km/h Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witman Opublikowano 30 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2009 Średnia prędkość wyliczana jest przez komputer pokładowy na podstawie ilości przejechanych kilometrów do czasu w jakiej tą drogę przebyłeś. Wiec jeśli stoisz w korku i masz uruchomiony silnik średnia będzie spadać. W mocno zatłoczonych miastach średnia waha się od 14 do 22km/h. Przy szybkiej jeździe na autostradzie można uzyskać średnia około 120km/h o ile nie będą Ci TIRy zajeżdżać lewego pasa. Przestrzegając przepisów ruchu drogowego na naszych zwykłych drogach średnia to 55 do 65km/h. jeździsz po mieście? to i tak masz nieźle, u mnie średnia prędkość wg kompa wynosi najczęściej ok. 33 km/h Nie narzekaj ja mam w mieście między 18 a 23km/h, a nawet 14km/h. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi