olech90 Opublikowano 4 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2009 Witam, dzisiaj czyli 4.11.2009 mija mi ubezpieczenie w Generali, te ubezpieczenie jest jeszcze na poprzedniego właściciela, ojczulek poszedł dzisiaj do HDI i jak go dobrze zrozumiałem przez telefon to pani z HDI powiedziała mu ze jest zapóźno by założyć u nich OC gdyż musi być wypowiedzenie (nie wiem jakie ) Pani z HDI powiedziała bysmy udali sie do Generali i u nich przedłużyli OC. Czy jest możliwe jakieś obejscie ? dodam iz Generali nie ma w moim miescie dopiero 40 km od miejscowosci w której mieszkam, Tata ma maxymalną zniżke i od dawien dawna ubezpiecza auta w HDI Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin Szymansk Opublikowano 4 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2009 Jeszcze dzisiaj możecie udać sie do Generali i wypowiedzieć umowę, można to wysłac faksem. Jeśłi tego nie zrobisz to niestety ubezpieczenie przedłuża sie automatyczni i musisz je wykupic poniwnie w Generali. NIe musisz kupować ubezpieczenia u agenta Generali. Mają też sprzedaż on line. Zadzwoń na ich infolinie i powiedza jak załatwic sprawę z wypowiedzeniem poprzez faks lub zakup nowej polisy przez telefon. JAk będziesz mial wypowiedzenie wysłane faksem to możesz iśc do Pani z HDI. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olech90 Opublikowano 4 Listopada 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2009 Dziekuje Tobie bardzo zaraz łapie za słuchawke i dzwonie do Generali ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zdunman Opublikowano 4 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2009 a przy tym ubezpieczeniu na poprzedniego właściciela to nie powinieneś dopełnić jakichś formalności dopłacić różnice między Twoimi a poprzedniego właściciela zniżkami ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olech90 Opublikowano 5 Listopada 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2009 No i klops.... Ojczulek musiał przedłużyć polise OC w Generali, dodatkowo PZU zgubiło jego 20 % zniżki wiec ma tylko 40% tłumacząc sie ze tylko przez 5 lat od daty zerwania z nimi umowy przetrzymują dane. Koszty ? 884 zł za cały rok tylko dlatego ze jestem "świeżym" uczestnikiem ruchu drogowego ;) zdunman - nie nie zadnych różnić nie dopłacałem, możliwe ze byłyby jakieś gdybym przeniósł sie do HDI Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vivaldi Opublikowano 5 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2009 niech podejdzie do MTU i pogada. Teoretycznie jeden dzień przed końcem powinien rozwiązać, ale myśle że da się ominąc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 5 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2009 To przy okazji ja krótko zapytam. W PZU mam ubezpieczenie do 1 grudnia tego roku i chcę z niego zrezygnować. Ile czasu wcześniej muszę złożyć wypowiedzenie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes Opublikowano 5 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2009 W PZU to ja bym robił miesiąc wcześniej. To państwo w państwie ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lewy Opublikowano 5 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2009 Zależy od człowieka. Tam też takowi pracują ;) Mi kiedyś termin minął w weekend. Umowę rozwiązałem na poczekaniu i bez żadnego problemu w poniedziałek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olech90 Opublikowano 5 Listopada 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2009 Tak jak wspominał Prezes proponuje miesiąc wcześniej. ja skożystałem z takiego wypowiedzenia Wypowiedzenie umowy OC na samym dole tego pisma jest wyjasnione : "Wypowiedzenie należy złożyć najpóźniej na 1 dzień przed upływem okresu ubezpieczenia OC (zgodnie z zapisami Ustawy z dnia 22 maja 2003r. O ubezpieczeniach obowiązkowych, Ubezpieczeniowym Funduszu Gwarancyjnym i Polskim Biurze Ubezpieczycieli Komunikacyjnych art. 28, ust. 1(DZ.U. nr 124 )." Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lepper_pl Opublikowano 5 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2009 w PZU miesiąc wcześniej należy złożyć podanie że w dniu wygaśnięcia obowiązującej polisy rozwiązujesz umowę w związku z przejściem do innej firmy ubezpieczeniowej. Co do młodego kierowcy którym też niewątpliwie jestem to nie znalazłem nic lepszego jak Allianz. Za pojemność 1,9 zapłaciłem 320zł za roczne ubezpieczenie OC. Warunek to że pierwszym właścicielem auta musi być o większym stażu i zniżkach. Pozostałych nie biorą pod uwagę w podwyższaniu składki ale zniżki lecą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 5 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2009 lepper_pl, dzięki ;) Zadzwoniłem do Allianzu i też już podpisałem umowę - 350 zł/ rok. Wcześniej najlepszą propozycją była Samopomoc - 613 zł/rok. W Allianzie miła Pani poinformowała mnie, że można zrobić zamianę właścicieli na polisie. W takim przypadku w dowodzie ja jestem właścicielem, a ojciec współwłaścicielem, na polisie ojciec będzie właścicielem, a ja tym drugim, dzięki czemu uznali pełne zniżki bez głupawych wzwyżek za wiek. Dokumenty dostaję na maila, wpłatę kasy mogę zrobić przez internet, potwierdzenie wysyłam mailem i tyle. Musze się teraz bujnąć do PZU i im podziękować za dotychczasową współpracę. Dzięki za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin Szymansk Opublikowano 5 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2009 Przy młodszych egzemplarzach proponuję spytać w ASO. Maja korzystne pakiety z Allianz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
waldec Opublikowano 5 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2009 Jeszcze ja wtrącę słowo ,jeśli wypowiesz umowę zażądaj lub poproś o ksero tego wypowiedzenia .Miałem taki przypadek jak moja Renia (stara) była w Warcie ,po 2latach przysłali mi do zapłaty .Bo im archiwum przenosili i zagubili chyba to wypowiedzenie ;) tylko dziwne że adres to mieli.Ale znalazłem panią która mnie obsługiwała i poświadczyła że wypowiadałem im umowę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtek1987 Opublikowano 6 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2009 dokładnie najlepiej mieć wszystko na piśmie , ja jak rezygnowałem z poprzedniego ubezpieczyciela to tak zażądałem kopii i wszystkiego rodzaju pieczątek i podpisów ;) lepiej dmuchać na zimne... teraz mam ubez. w InterRisk i zapłaciłem 450zl/rok ze zniżkami 60%. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi