soulck Opublikowano 9 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2009 Chciałbym pomalować-lakierować "kratki" wentylacji co się znajdują w rogach deski rozdzielczej na srebrno a także "rączki" przy tapicerkach. Miałyby wyglądać tak... Proszę o porady. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Olek34 Opublikowano 9 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2009 Co tu dużo mówić, pomysł na plus. Teraz kwestia jak tobie wyjdzie malowanie,bo rozumiem że sam będziesz się w to bawił? Jak zrobisz super to będzie fajny efekt ale jak coś sknocisz to może wyjść wiocha. Masz już sprzęt do malowania? farba,podkład? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
soulck Opublikowano 9 Listopada 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2009 Nie. Mam znajomego co pracuje jako lakiernik. Myśle że mi pomoże i nie będzie z tym raczej większych problemów... Prawda..? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kbarann Opublikowano 9 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2009 kłopot będzie z rączkami bo są pokryte taką gumą więc trzeba to najpierw zdrapać bo inaczej będzie odchodzić... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elmer Opublikowano 10 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2009 kłopot będzie z rączkami bo są pokryte taką gumą . ja już trenowałem odmalowanie jednej i nie jest tak źle najlepiej kupić jakiś rozcieńczalnik namoczyć szmatkę i położyć na malowany element przez noc ładnie strawi powierzchnie i później tylko pojechać trochę papierkiem ściernym po 1.uważać aby był drobny bo gruby porobi rysy które ciężko będzie pokryć nawet 3 warstwami lakieru po 2. sprawdzić na małym kawałku czy rozpuszczalnik nie jest zbyt agresywny i nie roztopi później całej rączki ;) ( odradzam MEK i NITRO) a co do nawiewów to jest facet który może mieć nakładki z kwasówki cięte laserowo, warto poszukać i przemyśleć to linka do profilu gościa na allegro ( nie jeden z nas już chyba ma coś od pana Alana) http://allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=538330 Prowadzi też sprzedaż na Ebay'u na rynek francuski wiec można pytać i kupić coś po polskich cenach. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
soulck Opublikowano 13 Listopada 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2009 Znalazłem na franc. forum jak wyjąć te " kratki" z deski rozdzielczej. Już niedługo będę mógł się pochwalić efektem końcowym. [ Dodano: 2009-11-20, 16:55 ] noi stało się. Meg po "lekkich" poprawkach kosmetycznych w środku ;-) wygląda tak: I jak Wam się to widzi/ Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kepa416 Opublikowano 3 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2010 Znalazłem na franc. forum jak wyjąć te " kratki" z deski rozdzielczej. wklej link Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Barto Opublikowano 4 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2010 a może mi ktoś napisać na PW jak oprócz kratek wyjąć te uchwyty na drzwiach co są na srebrno , bo u mnie też wymagają renowacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
soulck Opublikowano 5 Marca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2010 Rączki w drzwiach składaja się z dwuch czesci. Jedna z nich mozna zdjac delikatnie podwarzajac za krawedz natomiast druga"połowa" tejze raczki jest przykrecona torksem do tapicerki. mnie zadowolilo polakierowanie tej jednej połowki. pozdro [ Dodano: 2010-03-05, 11:41 ] http://megane2.superforum.fr/interieur-f28...en-alu-t875.htm to link gdzie pokazane jest jak wyjac "kratki" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kepa416 Opublikowano 24 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2010 A możesz napisać jak dokładnie pozbyłeś się tej gumy? I jaki podkład środki itp? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miszel73 Opublikowano 6 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2011 Podłączam się do w.w pytania, ponieważ jestem zainteresowany zrobieniem takiego malowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
soulck Opublikowano 7 Maja 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2011 Witam.zlecilem to lakiernikowi ktory z tego co wiem zmywał ta gume nitrem.pozniej szlifowanie,podkładowanie,matowienie i lakier. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi