lukasz sobacki Opublikowano 14 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2009 Witam ponownie. Caly czas cos jest nie tak z moim silnikiem w Megane 1.9dci a mianowicie gdzies mi ten olej ulatuje z silnika. Teraz tez lampka od czasu do czasu sie zapala od zanieczyszczen taka pomaranczowa. 3 miesiace temu padl mi Intercooler i dopiero niedawno wymienilem. Duzo oleju naplulo wszedzie plus caly czas jest w rurach do IC i chyba gdzies mi z tamtad ucieka. Nie ktorzy mi mowia ze turbo pada, uszczelki nieszczelne, jakis zawor od turbo ze tam moze jest osad itp itp. mieszkam w UK i teraz chcialbym podjechac do Polskiego zakladu do Polskich mechanikow. Rozmawiajac z nimi powiedzieli ze trzeba podlaczyc pod komputer plus przejrzec silnik. I tu pytanie czy komp cos wykarze? Czy pokarze ze cos jest nie tak z turbo? Troszke sobie licza i juz po glosie czuje ze chca mi wymieniac turbo zaraz bo wiadomo kasa:(Pomocy co mam zrobic, za czym patrzec. Turbo caly czas ladnie swiszczy plus ciagnie. Co moze byc zle?Dzieki za jakakolwiek pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
martin14332 Opublikowano 26 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2009 U mnie turbinka też ładnie świstała - do powrotu z wakacji i 80 km przed domem się rozpadła. :-> Poszukaj kogoś z komputerem diagnostycznym i już coś będziesz wiedział . Tak na marginesie - regeneracja turbo około 800 zł w górę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasz sobacki Opublikowano 26 Listopada 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2009 A komp wykarze ze cos z turbo moze byc nie tak?Spadek mocy czy cos? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
opielowski Opublikowano 26 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2009 na kompie sprawdzą ciśnienie doładowania, jak będzie za małe to coś nie tak z turbiną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasz sobacki Opublikowano 1 Grudnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2009 witam po dlugim czasie:) Wczorja podlaczylem pod komputer i wykazalo ze cisnienie jest za wysokie i jest blad w odmie i egr i mechanik powiedzial ze raczejwystarczy to wszystko wyczyscic i powinno byc ok. Czy to prawda?on powiedzial ze policzy mnie 120f a inny dzisiaj powiedzial ze mi sprawdzi za 30 z tym ze ten drugi to juz mi naprawia od 3 lat rozne auta i zawsze bylo ok. Ten pierwszy to polak i mowi ze sie zna ale ciekawy jestem czy moze naciaga?Czy tak trudno jest przeczycic odme i egr?Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
waldek708 Opublikowano 1 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2009 lukasz sobacki, jeżeli nie będzie miał problemów z wyciągnięciem EGRa to powinien się w dwie godzinki ze wszystkim wyrobić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasz sobacki Opublikowano 2 Grudnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2009 A co z odma?jak dlugo to zajmnie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
waldek708 Opublikowano 2 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2009 lukasz sobacki, razem z odmą ok.2 h. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasz sobacki Opublikowano 2 Grudnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2009 Ok dzieki. Czyli to moze byc prawda co komp wykazal ze za duze cisnienie jest bo jest blad w egr i odmie??Dlatego mi olej wyrzuca przez silnik przy ostrzejszej jezdzie i ogolnie przy dluzszym uzytkowaniu? A co z ta pomaranczowa lampka od spalin?Caly czas jest. Zostala zresetowanaale znowu sie pojawila:(To przez ten egr?Odme?Dzieki za ifno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robak Opublikowano 2 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2009 To przez ten egr?Odme? tak, EGR to zawór recyrkulacji spalin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasz sobacki Opublikowano 3 Grudnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2009 Czyli jak zostanie wyczyszczony to powinno byc ok wszystko:)Mam nadzieje bo juz mnie ta lampka denerwuje. Plus mam nadzieje ze komp przestanie mi brac tyle oleju jak podaje zle info do silnika. Dzieki za pomoc:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi