WTS Opublikowano 12 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2010 No to teraz przyszła pora na mnie... Ten sam problem, zaczęło się od check injection i lampki serwis tyle, że mi nie wywala tego przy odpalaniu a w trakcie jazdy. Nie znalazłem żadnej systematyczności w tym, poprostu jadę i nagle megi przypomina, że żyje albo, że zdycha :-( U mnie nie ma problemów z odpaleniem albo z tym że staje i nie mogę ruszyć, obroty są równe i poza tym nic więcej się nie dzieje. Zapala się czasami przy 50km/h a czasami przy 120. Zależy jaki ma humorek... Mechanik powiedział, że mam na jednym wtryskiwaczu za małe ciśnienie czy coś w ten deseń ale podobno można z tym jeździć. Piszę bo zacząłem się niepokoić o swoją przyszłość (chciałbym dożyć starości), ostatnio lampka service zamieniła się na lampkę STOP z tym samym komunikatem, jednak nie jest to regułą bo ten komunikat obecnie zapala się raz z jedną a raz z drugą lampeczką. Czy ktoś ma jakaś rade co z tym można zrobić? Wiadomo jacy są mechanicy (oczywiście nie wszyscy), ale może jak bym podpowiedział co można sprawdzić to megi przeżyje razem z moim portfelem Czekam na porady... Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kepa416 Opublikowano 14 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2010 WTS, u mnie jest tak samo w 1.5 dCi jak na razie nie mam reguły na to co się dzieje a nic nie odczuwam poza włączeniem się na chwile Injection fault Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WTS Opublikowano 16 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2010 Dokładnie, dolałem do paliwa dodatek do diesla i tak jak by rzadziej to się pojawia ale przekonany nie jestem. Teoretycznie czyści on wtryskiwacze. Nie palilo mi się przez 3 dni a dzisiaj tak z niczego nagle i po jakiś 30 sec zgasło. Na szczęście ostatnio tylko z lampką serwis. Długo już z tym jeździsz? Ktoś Ci może mówił co to może być? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kepa416 Opublikowano 16 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2010 Auto mam pół roku, pojawiało się okresem zimowym już 3 razy mi i kilka razy ojcu w ciąg 15k km. Może to ma coś wspólnego z poziom paliwa w baku bo zauważyłem że jak mam kolo 10 l to 2 razy miałem przyjemnośc z tym komunikatem./ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WTS Opublikowano 16 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2010 Nie wiem, nie mam pojęcia. w stażu posiadania tego samochodu jestesmy na podobnych mijscach... Może ktoś jeszcze coś doda bo nie wiem co tam dalej robić z tym..... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gwiazdor_dci Opublikowano 8 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2010 jedź na clipa albo do elektronika (najlepiej takiego ktory ma sprzet diagnostyczny bosha) 50zł podpięcie i napewno ci powie ocb. Ja narazie 2 miesiace jeżdze z check injection + service. Nie mam czasu na podpiecie pod komputer ale wszytsko w aucie chodzi, zero problemów. To dość powszechny przypadek wiec pewnie świeca ktoraś poszła. Bo jeśli auto normalnie odpala, nie kopci i moc ok to napewno nie wtryski. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nocad Opublikowano 11 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2010 WTS wyczyść zawór EGR ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaktusx Opublikowano 27 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2010 Panowie jestem totalnie zielony w kwestiach motoryzacyjnych, ale liczę na Waszą znajomość tematu. muszę wymienić świece żarowe do 1.9dCi 120KM i mam takie opcje. SWIECA ZAROWA DP04 Y-732U D-POWER NR 4 /STARY NR NGK 6001 ISKRA CT855-11V ZAROWA /NGK DP04 CERAMICZNA GLP003 BOSCH i teraz chciałbym wiedzieć co będzie lepsze do mojej Reni no i czy jako gość który w domu ma tylko młotek i komplet bitów czy dam radę wymienić świece, czy może lepiej odżałować kilka pln i jechać do jakiegoś warsztatu, nie wiem czy świece się dokręca z jakimś określonym momentem, czy może na długość ręki Pana Mietka. Proszę o Waszą pomoc bo jeszcze trochę i odżałuję 80 PLN do ASO. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasidlo Opublikowano 28 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2010 Bez kluczy orka i to niezła. Raz wymieniłem, więcej nie będę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasz sobacki Opublikowano 29 Grudnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2010 Dzieki bardzo za kazda odopwiedz. byly to swiece tak jak mowiliscie takze juz wszystko ok i wiadomosc zgasla. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi