emes Opublikowano 23 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2009 Witam, Na wstępie chciałbym serdecznie przywitać wszystkich użytkowników forum i z góry przeprosić za dosyć dziwaczny temat Mam problem ze swoją Meganką... Jest to Megane grandtour rocznik 2004, silnik 1.6 16V, przebieg 97.000km Mój problem polega na dziwny zachowaniu silnika, mianowicie przy obrotach ok. 1600-1900 grzechocze bardzo dziwnie, co najmniej jak silnik diesel'a... już przy 2000 pracuje elegancko. Dodam, że koło zmiennej fazy rozrządu wraz z rozrządem zostało wymienione przy 75.000km Czy ktoś z Was obecnych tutaj jest w stanie mi pomóc? Z góry dziękuję Pozdrawiam emes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lewy Opublikowano 23 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2009 Powyżej 2200obr kzfr jest blokowane, co może jednak wskazywać na jego usterkę i uspokajanie się silnika po przekroczeniu tej wartości obr. Może na początek trzeba sprawdzić elektrozawór oleju sterującego tym mechanizmem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emes Opublikowano 23 Listopada 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2009 Dziękuję za szybką odpowiedź. Gdzie dokładnie znajduje się ten elektrozawór oleju sterującego tym mechanizmem ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lewy Opublikowano 23 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2009 Pomiędzy górna łapą silnika (osłona rozrządu) a cewką zapłonową. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emes Opublikowano 5 Grudnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2009 Witam, Jestem świeżo po wymianie KZFR w ASO Renault. Przejechałem ok. 200km i mam wrażenie, jakby dźwięk - grzechot w ok. 2000 obr powrócił :roll: Czy po tak krótkim dystansie jest możliwe, aby padło znowu?! Chyba nie bardzo... :-? Proszę o rady co robić w związku z tym. Pozdrawiam, emes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi