samochodzik Opublikowano 29 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2009 Witam - zatrzymałem się przed przejazdem PKP i tak mi już zostało do dzisiaj ... Nie mogę odpalić Kręci normalnie i nic Wcześniej zdarzało się , że nie palił za pierwszym razem ale po kilku próbach problem znikał Przed wizytą w warsztacie chcę by mądrzejszy i proszę o poradę co to może być ? Pozd ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasi525 Opublikowano 29 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2009 czujnik położenia i prędkości obrotowej wału korbowego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zaviaseq Opublikowano 29 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2009 powodów może być co najmniej kilkanaście. Choćby czujnik temp który się zwarł przez co komp ma informację że silnik jest przegrzany i nie pozwala odpalić. nawet stacyjka mogła zawinić (zaśniedziały styk). pierwsze co bym zrobił to podpiął pod komputer. koszt do 100zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tekilla Opublikowano 29 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2009 zaviaseq u Ciebie tyle się płaci??? moim zdaniem to lekka przesada :-| Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zaviaseq Opublikowano 29 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2009 prawdę mówiąc przeglądałem wczoraj interfejsy diagnostyczne i na aukcjach były ceny podłączenia do kompa do 100zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nel Opublikowano 29 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2009 Ja zacząłbym od sprawdzenia czy działa pompka paliwa po przekręceniu kluczyka powinna działać przez kilka sekund. Jeżeli to nie to - to sprawdź czy jest iskra na świecach przy jej braku sprawdź czujnik na wale Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zielonypan Opublikowano 29 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2009 Stawiam na pompkę - też tak kiedyś miałem w starym kabrio, i trochę obroty falowały pod koniec życia, i jak już wysiadła na krzyżówce to też na amen serwis. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samochodzik Opublikowano 29 Listopada 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2009 Ja zacząłbym od sprawdzenia czy działa pompka paliwa po przekręceniu kluczyka powinna działać przez kilka sekund.Jeżeli to nie to - to sprawdź czy jest iskra na świecach przy jej braku sprawdź czujnik na wale Pompka działa - o tym czujniku już słyszałem wcześniej Gdyby to było to to taka typowa usterka w tym typie jak myślę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blizniak53 Opublikowano 29 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2009 Też miałem taką przypadłość. Zatelefonowałem do "moich" mechaniorów i mówię, że zaczął zapalać za którymś razem, co może być tego przyczyną; czy może pompka paliwowa, na co od razu padła odpowiedź na 98% czujnik położenia wału korbowego. I faktycznie tak było. Teraz (po wymianie tego czujnika; koszt coś ok. 85-90PLN + robocizna chyba 20PLN) kręci od pierwszego razu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzychup Opublikowano 30 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2009 Podczas kręcenia na rozruszniku wskazówka od obrotomierza powinna się podnosić. Jeśli nie skacze, to wyczyść/wymień czujnik położenia wału. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samochodzik Opublikowano 2 Grudnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2009 Dzięki za porady Jeszcze nie odebrałem z warsztatu ale był to czujnik położenia wału Nie wiem na jaki czujnik został wymieniony ale z robocizną wyszło 200,00 zł Pozd ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blizniak53 Opublikowano 8 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2009 To Cię nie oszczędzili. :-/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samochodzik Opublikowano 9 Grudnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2009 Sam czujnik nie był za tani Ale nie na tyle drogi , żeby nie kupić oryginalnego co jak myślę nie położy mnie w najbliższym czasie z tego samego powodu Najtańszy znalazłem po chyba 60 zł - życzę powodzenia w użytkowaniu ... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi