artbyrybak Opublikowano 2 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2009 Witam, jestem nowy na forum, szukałem kilka dni odpowiedzi na moje pytanie niestety bez rezultatu, wieć problem polega na tym że auto cięzko ma opalic po nocnym postoju tzn trzeba chwile pokręcić wtedy zapali i zaczynha się taniec silnika, trzęsie rzuca dosłownie po 20 sekundach pracuje normalnie dodam że nie każdego dnia tak jest , nawet po dłuższej jeździe trzeba chwilke zakręcić żeby odpalił silnik, świece sprawne poduszki również, próbowałem także uszlachetniaczy do diesla niestety nic nie przynosi rezultatu, jeżeli miał ktoś pobobna przygode prosze w jaki sposób można wyeliminowac takie objawy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nocad Opublikowano 2 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2009 sprawdź zawór zwrotny od paliwa, sprawdź filtr paliwa, czy nie zaciąga gdzieś powietrza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 2 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2009 Czujnik ciśnienia na pompie wtryskowej może powodować takie coś, obym się mylił. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
artbyrybak Opublikowano 2 Grudnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2009 Jutro wymienie filtr paliwa na nowy, gdzie znajduje ten zawór zwrotny i czy chodzi o czujnik wysokiego ciśnienia ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nocad Opublikowano 2 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2009 zawór jest na pompie. regulator ciśnienia paliwa na pompie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
artbyrybak Opublikowano 2 Grudnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2009 Ok tylko w jaki sposób sprawdzić czy wszystko jest w porządku z zaworem i czujnikiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek_c Opublikowano 2 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2009 Świece żarowe sprawdzałeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
artbyrybak Opublikowano 3 Grudnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2009 Tak świece w porządku, np. dziś rano przy -5 nie było żadnych kłopotów z odpaleniem i żadnego z objawów o których pisałem wyżej, silnik pracował prawidłowo [ Dodano: 2009-12-04, 09:30 ] Wczoraj wieczorem wymieniłem filtr paliwa i rano odpalił bez problemu, silnik pracuje normalnie, dziwna sprawa przed wymiana filtra w wężyku doprowadzającym paliwo z filtra do pompy zauważyłem pęcheżyki powieterza, będę obserwował przez kilka dni i dam znać jak zachowuję się auto [ Dodano: 2009-12-11, 08:22 ] Witam ponownie, kilka dni obserwacji zachowania silnika i takie wyniki, zauważyłem że jeżeli dwykrotnie włącze zapłon przed odpaleniem silnika to nie ma żadnych problemów z pracą silnika, pracuje kulturalnie bez żadnego drgania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Walther77 Opublikowano 19 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2009 "Witam ponownie, kilka dni obserwacji zachowania silnika i takie wyniki, zauważyłem że jeżeli dwykrotnie włącze zapłon przed odpaleniem silnika to nie ma żadnych problemów z pracą silnika, pracuje kulturalnie bez żadnego drgania." Może świece lepiej się nagrzewają?Jak sprawdzałeś te świece? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
artbyrybak Opublikowano 21 Grudnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2009 Podłączając świece pod prostownik, nagrzewaja się same końcówki po około 5 sekundach, teraz cały czas dwukrotnie nagrzewam świece i niema żadnych problemów więc właśnie chyba świece nadają się do wymiany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek_c Opublikowano 21 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2009 Przyczyna może być jeszcze po stronie przekaźnika świec. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi