reneyvan Opublikowano 20 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2010 Tak patrzę na wyposażenie Megane 1.4 TCE w wersji Privilege i jakoś nie widzę podgrzewanych lusterek. Owszem są składane i sterowane elektrycznie, ale poskąpiliby takiej rzeczy. Może wypowie się ktoś kto ma ten model. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
athlon64x4 Opublikowano 21 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2010 źle zerkasz - podgrzewane lusterka sa już od wersji Expression - w Privilege tylko dodatkowo składają się automatycznie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reneyvan Opublikowano 30 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2010 Czy to prawda, że w 1.4 TCE turbina ma dodatkowe chłodzenie wodą? Jestem coraz bliżej zakupu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
athlon64x4 Opublikowano 30 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2010 nie dodatkowe i nie wodą - turbina w tce jest chłodzona cieczą Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mkuczara Opublikowano 31 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2010 Jesteś pewny tego chłodzenia? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reneyvan Opublikowano 31 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2010 Tak się dowiedziałem w salonie. Mogłem pomylić szczegóły z tym chłodzeniem (być może chodziło o chłodzenie cieczą). Generalnie ma to zapewnić większą trwałość turbiny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mayn Opublikowano 27 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2010 Zdradźcie Panowie ile obrotów ma 1.4 TCe przy 100 km/h na 6 biegu ? Proszę również o informację jak się zachowuje silnik 1.4 TCe na wolnych obrotach po otwarciu maski w porównaniu do 1.6 16V (widziałem silnik 1.6 16V podczas jazdy próbnej, trzęsie się jak 30 letni diesel - niby przez Eco2) ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mkuczara Opublikowano 28 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2010 Jesli dobrze pamietam okolo 2700-2800. Silnik jest cichy i nic sie nie telepie. W kabinie wogóle nie slyszalny na jałowym. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reneyvan Opublikowano 28 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2010 A jak wygląda kwestia ksenonów? Czy rzeczywiście widoczność jest dużo lepsza w stosunku do zwykłych świateł? Chodzi mi też o trwałość i koszt wymiany, a także czy gwarancja obejmuje awarie ksenonów? I kolejna rzecz. Jak wygląda sprawa z aktualizacją nawigacji Tom Tom? Chodzi mi o sposób aktualizacji i koszt. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mkuczara Opublikowano 28 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2010 Nie mam ksenonów wiec sie nie wypowiem. TomTom (mam go) ma karte SD - instalujesz soft Tomtoma na komputerze (mój laptop ma czytnik SD) i upgradujesz soft urzadzenia i mapy. Od pierwszego wytyczenia trasy masz chyba 60 dni na nowe mapy za free - potem za nowe mapy płacisz, ale jest tez system darmowych poprawek do map który sie dociąga bez kosztów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mayn Opublikowano 28 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2010 Jesli dobrze pamietam okolo 2700-2800. Silnik jest cichy i nic sie nie telepie. W kabinie wogóle nie slyszalny na jałowym. Wciąż nie uzyskałem precyzyjnej odpowiedzi Latem podczas jazdy próbnej M III 1.6 16V 110 KM poprosiłem sprzedawcę by otworzył maskę silnika, gdyż na wolnych obrotach odczuwalne były wibracje. Silnik niesamowicie się trząsł (nagrzany, po 10 km testu w upalny dzień). Mam na podwórku przed domem Clio 2 ph2 1.2 16V oraz Clio 3 z silnikiem 1.5 dCi 86 KM, nawet w tym ostatnim silnik chodzi równo (jak na diesla), nie trzęsie jak w M III 1.6 16V. Sprzedawca mówił że to zasługa eco2.... i tak ma być... Zatem silnik 1.4 TCe również należy do gamy eco2 więc jak ostatecznie z obrotami jałowymi ? Po podniesieniu maski silnik chodzi idealnie równo, czy telepie nim trochę ze względu eco2 ? Drugie pytanie - Megane III 2.0 TCe przy 100 km/h na 6 biegu ma ok 2200 obrotów (1.4 TCe ma ok 2800 obrotów). Czy w 1.4 TCe przy prędkości 120 km/h - 130 km/h nie robi się głośno ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
athlon64x4 Opublikowano 28 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2010 z tego co pamiętam to u mnie przy 130 km/h jest 3400/3500 rpm i jak na tą klasę samochodu jest bardzo cicho (poważnie) - przy mII 1.6 było zdecydowanie głośniej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
glee Opublikowano 28 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2010 co do ksenonów - meg ma światła do jazdy dziennej i warto z nich korzystać oszczędzając i przedłużając "życie" ksenonów... prócz tego nie jest to gadżet ale efektywne źródło światła zdecydowanie przewyższające osiągami tradycyjną żarówkę co widać szczególnie podczas jazdy na trasie... ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bowie Opublikowano 29 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2010 Cicho czy głosno, to subiektywne odczucie, zależy też od tego kto czym wcześniej jezdził. Jak dla mnie wyciszenie jest naprawdę w porządku jak na tę klasę samochodu. Przejedz się tym autkiem na jezdzie próbnej i będziesz wiedział czy poziom wyciszenia Ci odpowiada Jeśli chodzi o kesnony, to trzeba też zwrócić uwagę, że są one SKRĘTNE, czyli doświetlają zakręt podczas skręcania kierownicą. Bardzo fajna sprawa! No i same się poziomują... Mój teść właśnie kupił nowe autko, wziął co było w salonie, z fajnym wyposażeniem, ale bez ksenonów i czuję, że jednak mi ich zazdrości Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mkuczara Opublikowano 29 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2010 Zrobiłem kilka dłuższych tras - przy 140 da się swobodnie rozmawiać - większy szum powoduje przepływające powietrze i opony (w moim przypadku letnie są głośne). Na jałowym nie ma żadnych drgań - jak wyłączysz klimę i nie działa kompresor to nie czuć kompletnie nic. Mam porównanie z nową Avensis 1.8 147 KM - wyciszenie w kabinie na jałowym jest lepsze w Megane - to opinia kolegi z Toyoty. Ale najlepiej po prostu weź auto na jazdę próbną - twoje odczucia są najważniejsze. Jak będziesz w Krakowie to daj znać - odpalę ci auto na parkingu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi