motolukasz Opublikowano 21 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2009 Witam serdecznie. W ostatnim czasie mrozy dokuczają naszym autkom ale o dziwo ani nie odzywa mi się KFZR a autko zapala po całej nocy od ręki. Problem jednek jest, gdy przejadę autkiem ok kilometra i je wyłącze. Silnik jeszcze nie jest rozgrzany - po chwili wsiadam do auta rozrusznik kręci jak szalony ale autko zapala bardzo niechętnie, po ok 5 sekundach. Potem już problemu nie, zawsze dzieje się to przy 2 odpaleniu. Wcześniej jak temperatura na zewnątrz była wyższa nie miałem takiego objawu. Czy ktoś się z tym spotkał? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MGII Opublikowano 23 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2009 Witam miałem taki sam objaw z samochodem podjechałem do mechanika , który specjalizuje sie w marce Renault i wymienił mi górny czujnik położenia wałka zmiennych faz rozrządu kwota 240zł + wykasowanie błędu z kompa za free i wszystko wróciło do normy. Polecam zrobić to jak najszybciej bo można przekręcić rozrusznik. :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi