konrad_28 Opublikowano 21 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2009 Czy ktoś ma założone w scenicu I ph II chlapacze na przód. Właśnie zakupiłem oryginalny zestawik na alledrogo :) i zastanawia mnie jak one są mocowane (od strony koła na dwa wkręty; natomiast nie wiem jak jest od dołu, od strony progu) :roll: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
.Misio. Opublikowano 21 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2009 Widzę że i tu kolega szuka odpowiedzi - mam nadzieje że tu lub tam ją znajdziesz :) Ja nie pomogę :-( bo ani nie mam S I ani nie mam jeszcze chlapaczy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 21 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2009 Od strony progu przyklejane są taśmą dwustronną. Dwa czy trzy paski. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konrad_28 Opublikowano 22 Grudnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2009 Kolego meganecoupe02 czy chlapacze są mocowane tylko w tych dwóch miejscach (od koła dwa wkręty, i od progu taśma) czy jeszcze gdzieś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 23 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2009 Nie, tylko te miejsca które wymieniłeś. Do progu są przyklejane w trzech miejscach - sprawdzałem to wczoraj. Tak to wygląda: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Craigh Opublikowano 31 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2009 Wlasnie przymiezam sie do chlapaczy, te przednie nie bardzo wygladaja jakby mialy spelniac swoja role.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konrad_28 Opublikowano 2 Stycznia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2010 może tak wyglądają, ale swoją rolę na pewno spełniają:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 2 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2010 Ja swoje planuję polakierować w kolor nadwozia i wtedy nie będą źle wyglądać - z takim zamiarem je kupiłem :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konrad_28 Opublikowano 2 Stycznia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2010 meganecoupe02 a możesz wstawić fotkę jak wyglądają u ciebie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 2 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2010 Moje jeszcze leżą w szafie i czekają na lakierowanie. Czarnych nie zakładam bo na jasnym aucie dość mocno je widać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemo_CK Opublikowano 3 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2010 ja mam swoje założone od nowości, jak będe miał jutro chwilę, skocze do garażu i machne fotkę. w tym momencie nie mam czystego zdjęcia, na którym będzie je całe widać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Craigh Opublikowano 3 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2010 konrad_28, moze tez wstawisz fotke jak juz masz na aucie.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konrad_28 Opublikowano 3 Stycznia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2010 ja mam swoje założone od nowości, jak będe miał jutro chwilę, skocze do garażu i machne fotkę. w tym momencie nie mam czystego zdjęcia, na którym będzie je całe widać. Przemo_CK czy możesz zrobić również zdjęcie od spodu progu, interesuje mnie jak Twoje są dopasowane od spodu. konrad_28, moze tez wstawisz fotke jak juz masz na aucie.. Craigh, niestety jeszcze nie założyłem gdyż czekam na lepszą pogodę (wyższą temperaturę) gdyż przy tej temp. taśma może nie za bardzo trzymać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 3 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2010 Przemo_CK, może się orientujesz czy pod tą osłoną nie zbiera się błoto itp? Wg. mnie jest taka możliwość bo jednak mała szczelina jest między chlapaczem i nadkolem, ale mogę się mylić :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemo_CK Opublikowano 3 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2010 bede w garazu za jakies 2 godziny i zrobie fotke z każdej strony :) konrad_28, jesli dobrze kojarze, co bedzie widac na fotkach, to moje na dole są jeszcze spięte spinką metalową do zgrzewu progu. meganecoupe02, nie zaobserwowałem, zeby zbierał sie tam jakikolwiek syf - myslę, że na dzisiejszych fotkach, jesli tam jest, będzie go świetnie widać, bo auto jest po ponad 1000km trasie we wczorajszych warunkach. Edit Panowie, załączam obiecane fotki.Auto strasznie brudne, ale jak pisałem - wczoraj zrobiłem ok 1000 km,dopiero jutro umyje :). Z racji tego, że jest ich 22 - chciałem uchwycić jak najwięcej szczegółów :) - wrzucam jako zip. O ile lewy chlapacz jest prawidłowo zamocowany - widać dwie oryginalne śruby zakręcone do nadkola, spinki na zgrzewie progu, to prawy juz nie do końca. Poprzedni właściciel musiał o coś uderzyć w trakcie tych 9 lat przede mną i plastik lekko sie odkształcił. Dodakowo spinka umieszczona po stronie drzwi słabiej trzyma prawdopodobnie - szpara jest widoczna. Ponieważ przymierzam siuę, żeby w okolicach lata malować wypiaskowane ranty błotników (widać na zdjęciu ubytki w lakierze), poprawię i prawy chlapacz wtedy. Z moich doświadczeń wynika, że dobrze uszczelnić przestrzenie między plastikiem a progiem masą do klejenia szyb (jest nigdy nie zastyga do końca i tłumi ewentualne drgania, etc) - tak zrobiłem z listwą na klapie bagażnika (mam kombi) bo latała i obijała mi lakier. Teraz jest stabilna, a i w razie potrzeby bez problemu ją zdejmę. chlapacz_prz_d.zip Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi