campino Opublikowano 17 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2011 Wymień komplet ( kable+świece) , koszty jeszcze do przełknięcia a będziesz miał pewność że iskra idzie jak należy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patrulo Opublikowano 17 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2011 A kable to jakie byście polecili i w jakich cenach chodzą te kable?? :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 17 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2011 Miałem kable NGK i autko jeździło dobrze, aż do czasu kiedy coś je zeżarło (dosłownie). Obecnie mam kable Sentech i silnik pracuje na nich tak samo jak na NGK. Na Sentechach też się pojawiły ślady zębów, ale są całe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lewy Opublikowano 17 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2011 Niestety, kable zapłonowe mają w sobie coś, co strasznie wabi gryzonie. Nie jesteś pierwszy, komu zostały one zeżarte. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 17 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2011 Niestety dobrze o tym wiem. Tacie pożarły nowe Janmory w Peugeocie. Wymienił na Sentecha i jest OK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes Opublikowano 17 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2011 Przypomnę, że temat dotyczy : "Jakie świece stosujecie w swoich silnikach?" A nie komu i co gryzonie pojadły - na to jest już na forum temat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gora85 Opublikowano 23 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2011 Co powiedzie o świecach Valeo montował ktoś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 23 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2011 Nie jestem pewien, ale to są chyba świece Sagem (Eyquem). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacekok Opublikowano 25 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2011 wczoraj zakupiłem świece firmy NGK LFR4AP-11 (z platynową elektrodą) do swojej Meganki Coupe 2.0 16V IDE cena 17.50 zł/szt. Wcześniej były firmy Denso i już najlepiej nie wyglądały :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maniak Opublikowano 25 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2011 Dziś dowiedziałem się, że mój Szczeniak 1.9 DCI 102 KM chciałby dostać nowe świece I teraz pytanko do Was. Jakie są najlepsze do tego pojazdu? Cena nie ma żadnego znaczenia, mają być najwyższej jakości :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kluch369 Opublikowano 9 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2011 Witam! Też się przymierzam do zmiany świec, ponieważ autko pali raczej nieco za dużo przy spokojnej jeździe (11l/100km). Więc pierwszą sprawą będzie zmiana świec, bo raczej ich czyszczenie wiele nie da. Świece nie były zmieniane od kupna auta czyli od 2004r, czyli trochę mają za sobą. Jakie świece polecacie do silnika 1.4e? Auto chodzi na samej benzynie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 9 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2011 Eyquem FC52LS lub NGK BCP5ES/V Line 16. Przy takim przebiegu o wymianę mogą się już dopominać kable, kopułka i palec. Spalanie może też być zawyżone przez brak regulacji zaworów i padniętą sondę lambda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KingThomas Opublikowano 22 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2011 Witam. Posiadam Renault Megane 99r. 1.4 16V W najbliższych dniach czeka mnie wymiana cewek i świec. Chciałbym poznac opinie, którą firmę świec wybrać najlepiej i na co zwracac uwage przy zakupie. Słyszałem także takie opinie, że przy renówkach, świece sa bardzo wrażliwe na ciepłote i warto kupywac takie, jakie sie miało cały czas. Cewki będą firmy BERU. Będę wdzięczny za pomoc Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fred Opublikowano 22 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2011 Przecież cały temat jest o tym jaką świecę wsadzać. Ja mam 4 elektrodowe beru (wybrane wg. ich katalogu) i działają lepiej niż zalecane equyemy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KingThomas Opublikowano 22 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2011 A co sądzicie o boschowskich swiecach ? ----------------------------------------------------------- Jednak zdecydowałem się na świece BERU. Widzę, że wiekszośc sobie je chwali. Prosze tylko mi podpowiedzieć, jaki konkretny model będzie idealny po mój silnik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi