Kambol Opublikowano 30 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2012 (edytowane) A ja wyczytałem (m.in. na forum, w obszernym temacie o świecach), że EYQUEM są kiepskie. Kupiłem BERU Ultra-X Platin, te są chwalone na forum. Edytowane 30 Czerwca 2012 przez Kambol Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 30 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2012 Renault montuje na pierwszy montaż Eyquemy lub Championy :) Ja tam w poprzedniej i obecnej Megance jeżdżę na Eyquemach i się sprawdzają. Na tym forum chyba nikt nie narzekał jakoś szczególnie na Eyquemy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kambol Opublikowano 30 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2012 (edytowane) Jakoś szczególnie nie, ale ogólnie tak :) - nawet w tym temacie: http://megane.com.pl/topic/1935-jakie-swiece-stosujecie-w-swoich-silnikach/page__view__findpost__p__201994 http://megane.com.pl/topic/1935-jakie-swiece-stosujecie-w-swoich-silnikach/page__view__findpost__p__148052 http://megane.com.pl/topic/1935-jakie-swiece-stosujecie-w-swoich-silnikach/page__view__findpost__p__229381 Ba! Nawet Ty pisałeś (na 12 str. tego tematu), że to przeciętne świece: Championy i Eyquemy z podstawowej półki to przeciętne świece, które praktycznie niczym się nie różnią od Iskry. Jeżeli mówimy o najwyższej półce, to tylko świece z irydowymi lub platynowymi elektrodami np. NGK, Denso, Beru. Jeździłem na Eyquemach i NGK, nie ma praktycznie żadnej różnicy, teraz będą Iskry 16G, lub Beru UXT1. Edytowane 30 Czerwca 2012 przez Kambol Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 30 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2012 Tak, bo to są zwykłe standardowe świece, które niczym się nie wyróżniają :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gendziu_poz Opublikowano 11 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2012 Czytam i sam już niewiem jakie świeczki wybrać. teraz mam NGK i jest kiepsko. Podajcie proszę symbol tych EYQUEM odpowiednich do megiI phII 1,4 16v lpg. Jak sądzicie czy warto inwestować w świece z wyższej półki typu iridium lub platinium? Czy ktoś ich próbował i poczuł jakąś różnicę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 11 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2012 Kupuj zwykłe i częściej zmieniaj, a symbole świec znajdziesz w katalogach ich producentów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kambol Opublikowano 11 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2012 Tak jak pisałem wcześniej, założyłem BERU Ultra-X Platin, żeby mieć spokój na dłuższy czas. Różnicy nie czuję i nie sądzę, żeby ktokolwiek mógł odczuć jakąś różnicę w pracy silnika po wymianie świeć (o ile założył właściwe), liczę tylko na dłuższy okres eksploatacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gendziu_poz Opublikowano 11 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2012 Dzieki :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grandtourmegane Opublikowano 14 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2012 Mam Megane II phII 1.6 16V (2006r), czy ktoś wie jaki tam jest typ silnika i jakie świece powinienem założyć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 14 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2012 Eyquem RFN 52 LZ, lub RFN 58 LZ (w moim aucie są te pierwsze). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grandtourmegane Opublikowano 14 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2012 Dzięki , a może wiesz jaki jest typ silnika? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
markar74 Opublikowano 21 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2012 Ja do dzisiaj miałem (co prawda nie długo) RFN 58LZ, jednak chyba jedna nie pracowała jak należy i teraz przy okazji wymiany uszczelki pod głowicą wymieniłem na NGK V-line32. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek24p Opublikowano 22 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2013 Mój silnik to 75 konny k7m720. Niestety w całym temacie nie znalazłem odpowiedzi jakie powinienem założyc swiece do tego silnika. Niby jest ta tabelka na 6tej albo 7mej stronie ale tam sa dwa rodzaje swiec do 720-tki, wiec jesli ktos może mi okreslić jeden rodzaj tych swiec to będę wdzięczny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matiani Opublikowano 10 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2013 (edytowane) Megi II rok 2005 silnik 1.6 16V K4M 760 świece wcześniej miałem oryginalne z ASO, później przeciętne RFN58LZ Eyquem a obecnie DENSO K20TT i szczerze polecam odstęp elektrod fabrycznie 1.0 mm również mam wszystkie cewki DENSO silnik pracuje równo i dynamicznie na benzynie oraz oczywiście LPG. Przy takim fabrycznym odstępie cewki muszą być w 100% sprawne w innym przypadku pojawią się problemy bądź trzeba będzie zmniejszyć przerwę. Edytowane 10 Marca 2013 przez matiani Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tommi3737 Opublikowano 20 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2013 Testował ktoś świece irydowe NGK ? BKR6EIX? Opłaca się płacić za świece 2 razy więcej? Jeżdze na LPG.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi