Lewy Opublikowano 6 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2014 Ja w takim silniku od kilku lat mam założone zwykłe Denso. Nie pamiętam oznaczenia. Sprawują się idealnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manian Opublikowano 7 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2014 zamuwiłem beru ulra x napisze jak auto bedzię sie na nich sprawować naraznie chodzi idealnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skoczkast Opublikowano 21 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2014 (edytowane) Witam.Mam pytanie czy świece eyquem rc52ls bedą dobrym wyborem,do megane coupe 1996 2.0 8 v z lpg. Edytowane 21 Października 2014 przez skoczkast Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
killerdex Opublikowano 25 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2014 Ja posiadam świece firmy Beru i wszystko śmiga jak należny :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes Opublikowano 26 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2014 należny Komu należny i za co ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sap Opublikowano 23 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2014 (edytowane) Pomóżcie w doborze świec do mojego silnika - 1.4e E7J 764 Przebrnąłem przez cały wątek i padło kilka propozycji. A i zdania rónież były podzielone. Dlatego mam prośbę, doradźcie który model kupić. Brak LPG w aucie. 1. Eyquem RFN58LZ (lub RFN52LZ) 2. Eyquem RFN58LZ3A 3. Denso Q16PR-U 4. NGK BCP5ES Cena nie gra roli, bardziej stawiam na jakość. Z góry dzięki! ---- Edit: Wyszło, że zakupiłem Denso Q16TT. Pochwalę się za jakiś czas jak się sprawują. Edytowane 24 Listopada 2014 przez Sap Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kroliq Opublikowano 10 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2014 Czy ktoś z Was używał (bądź używa) świec NGK BCPR5EIX lub NGK Laserline LPG 1? Zastanawiam się nad ich zakupem, cena z lekka odstrasza i nie wiem czy jest sens pchać się w świece ponoć dedykowane do gazu - według producenta świec - czy zostać przy dotychczasowych (standardowe NGK V-line 32 (BCPR5E))? Dodam, że autko to Megane I Ph I 1,6 K7M 702 (66kW) z instalacją lpg. Proszę o opinie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyb0rg Opublikowano 15 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2015 Wsadziłem pół roku temu NGK BPR6EY, to już niestety nie ta sama firma (NGK) co kiedyś. Nie polecam ich. Teraz wsadziłem Boscha WR 7 DC+ 7900. Jestem ciekawy jak się będą sprawować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CaG0 Opublikowano 3 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2015 Jakie świece polecicie do Meganki 1.6 8v 75km + gaz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mireczek01 Opublikowano 5 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2016 Nadszedł moment wymiany świec - trochę o nich zapomniałem bo mają już 84tyś.km chociaż pracują bez zarzutu :) i sprawdziłem, że w serwisie do tej pory montowali mi do silnika 2.0T F4R 776 świece 8200492426 NGK PFR7Z-TG. Natomiast w serwisówce spotkałem się z informacją, że do tego silnika wyłącznie NGK PFR6G-9. Moje pytanie, czy ktoś wie które lepsze lub czy to wszystko jedno? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KrzysiekMegane Opublikowano 6 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2016 Też używam NGK od zawsze właściwie i po ostatniej wymianie też mam wrażenie, że "to już nie to, co kiedyś". Czy oni specjalnie pogarszają teraz produkt, żeby więcej sprzedać bazując na znanej marce? Jeśli tak, to to kolejna firma, która tak robi niestety. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 7 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2016 Te które miałeś montowane do tej pory nie są idealnymi zamiennikami właściwych świec, ale sporo osób je stosuje ze względy na dodatkowe elektrody (IMHO niepotrzebnie). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mireczek01 Opublikowano 8 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2016 No to teraz zgłupiałem które kupić, NGK PFR7Z-TG (3 elektrody) czy NGK PFR6G-9 (jedna). Cena za 4 sztuki 100zł w obydwu przypadkach. Tak jak pewnie innych kusi mnie trochę więcej elektrod w tej PFR7Z-TG. Paweł piszesz, że niepotrzebnie zamieniają na 3 elektrodowe, ale może w przypadku takiej samej ceny zakupu, bardziej będą skuteczne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 8 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2016 Tego to nie wiem, dowiesz się jak przetestujesz inne :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
S3B0 Opublikowano 11 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2016 Witam. Na dniach będzie zakładane LPG do 1.6 110 KM (K4M858). Czy zamontować normalne świece typu Denso K20TT, NGK BKR6EZ czy irydowe Denso IK20TT, NGK BKR6EIX ?? Ewentualnie może jakieś innej firmy polecacie i macie sprawdzone :) SeBa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi